Boračka organizacija Pale razmatrala izvještaj o radu za 2021. godinu

28.02.2022. 21:32
0
IZVOR: Katera

Boračka organizacija opštine Pale održala je večeras redovnu sjednicu na kojoj je rukovodstvo razmatralo izvještaj o radu za 2021. godinu i Program rada i Finansijski plan za 2022. godinu.

Razmatrana i situacija u organizaciji šest mjeseci nakon provedenih vanrednih izbora, kao i eventualne zamjene u postojećem rukovodstvu.

Predsjednik Predsjedništva BO Pale Jasna Gavrilović Lazarević je istakla da je, pored redovnih aktivnosti organizacije, 2022. godina obilježavanja.

- Iza sebe smo imali jedan težak period i u narednom periodu ćemo se posvetiti rješavanju nagomilanih problema u vezi sa boračkim kategorijama, prvenstveno, neostvarenih davanja oko boračkog dodatka - kaže Lazarević Gavrilović.

Slika


Ona ističe da su velika očekivanja boračke populacije u Palama po ovom pitanju, te da će uložiti sve napore kako bi realizovali zadate ciljeve.

- Nadamo se da će ova godina obilježavanje biti i godina svih boraca i konačno ostvarenja onoga što su i zaslužili svojom borbom za Republiku Srpsku - dodala je Lazarević Gavrilović.

Predsjednik Skupštine BO Pale Petar Klisara je dodao da je na večerašnjoj sjednici izvršena analiza rada za proteklu godinu, odnosno za period od kada je novo rukovodstvo preuzelo boračku organizaciju.

Klisara je dodao da je rad u prethodnom periodu protekao u borbi oslobađanja problema koje je bivše rukovodstvo BO Pale vodilo.

- Trudimo se da odradimo posao, a najveći dio koji smo odradiki jeste pružanje pomoći boračkim kategorijama koje su u lošeg materijalnog stanja, kroz dodjelu jednokratnih sredstava pomoći i kroz ostvarivanje njihovih prava, koja su  regulisana statutom i aktom BO Pale - pojasnio je Klisara.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 28m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    11h 26m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    19h 52m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    18h 7m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    19h 46m
    0