Бореновић: „Ово је затварање очију пред крађом избора“

27.10.2022. 16:48
0
ИЗВОР: katera.news

Бранислав Бореновић, предсједник Партије демократског прогреса, реговао је на објављени резултат ЦИК-а за предсједника Републике Српске.

- Наравно, нећемо одустати, наставићемо борбу за фер и законите изборе свим правним и демократским средствима. Уложићемо жалбу на данашњу одлуку ЦИК БиХ о потврђивању и објављивању резултата за предсједника Републике Српске – рекао је он и додао:

- Након што је сам ЦИК и на данашњој сједници навео бројне нерегуларности и кршења изборног закона, након што су, између осталог, навели да недостају 62 вреће са неискориштеним гласачким листићима, донијети овакву одлуку је затварање очију пред очигледном изборном крађом. Уколико остане овакво стање, овакав начин дјеловања и модел понашања, то ће бити још један показатељ да живимо у времену сумрака демократије и институција, а да је једини побједник избора заправо корупција – истакао је Бореновић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 25m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 20m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 8m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 14m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 42m
    0