Бореновић пита ко је гласао против референдума о независности Српске

04.04.2021. 12:51
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Протеклих 15 година слушамо исте приче Милорада Додика о самосталности Републике Српске, пуних 15 година човјек петља и игра се са емоцијама народа, поручио је предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Никада није ни он, нити било ко из СНСД покренуо ниједан службени, формални корак ка испуњењу тог циља за који се наводно залаже, објавио је Бореновић на свом Фејсбук профилу.

Тврди је за разлику од СНСД и Додика, ПДП још крајем 2009. године, предложио да Народна скупштина РС усвоји закључак о припремама за референдум. Након вишегодишњих прича о референдумима о независности Српске, у име Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске предложио сам сљедећи закључак:

– Народна скупштина РС задужује Владу РС да у року од 90 дана припреми све потребне претпоставке и предложи одлуку о расписивању референдума о независности Републике Српске – навео је Бореновић.

Он је објавио поменути документ, који се и данас може наћи у архиви Народне скупштине РС и подсјетио зашто тај закључак није усвојен.

– Закључак није усвојен, јер га није подржао СНСД! Не они, не њихови коалициони партнери. Сјећам се панике код њихових посланика, док не знају шта да раде, чекају шта ће им газда рећи. Након двосатне паузе одговор је био јасан: немојте гласати ЗА ДА јер не предлажемо референдум о самосталности да га потрошимо, већ да имамо причу и тему за дневнополитичка збивања и изборе. Толико о његовим шареним лажима о независности – каже Бореновић.

Коментари 0
Повезане вијести
Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 44m
    0
  • Крађа у Палама
    17h 2m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 29m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    16h 17m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 38m
    0