БОРС: Смишљен удар на достојанство српског борца

20.11.2019. 20:09
0
ИЗВОР: Срна

Рад правосуђа БиХ представља смишљен удар на понос и достојанство српског борца, полицајца и комплетног српског народа, саопштено је из Борачке организације Републике Српске.

Реагујући на данашње оптужнице против четири припадника Војске и Полиције Републике Српске за наводне ратне злочине током протеклог рата, из БОРС-а оцјењују да то показује да ове институције журе да попуне годишње квоте Срба осумњичених и осуђених за наводне ратне злочине, с крајњим циљем стварања лажне слике да је српски народ био агресор у протеклом рату, а не да је бранио своју земљу и животе.

Из БОРС-а истичу да то показује и да систем рада ових институција није у функцији утврђивања истине о протеклом рату и трајном успостављању мира на овом простору.

"Колико ће још Срба бити оптужено и осуђено за наводне злочине? Да ли је у раду правосудних институција, посебно тужилаштава, важнија правда или норма? Питамо се када ће доћи на ред и остали српски борци који су учествовали у одбрамбено-отаџбинском рату? Када на ред за нове оптужнице долазе они који су рођени у рату или послије њега? Јер, очигледно је да невиних нема", питају из БОРС-а.

У саопштењу се наглашава да ће БОРС увијек бити у служби пружања помоћи борцима Републике Српске.

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је данас оптужницу против Пантелије Ћургуза (61) и Жељка Слијепчевића (54), оба из Козарске Дубице, због сумње да су у септембру 1994. године у Крепшићу код Брчког мучили заробљеног припадника ХВО-а и нечовјечно поступали према њему као ратном заробљенику.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Малка Коромана (62) рођеног у Подграбу, општина Пале, која га терети за злочин против човјечности над бошњачким цивилима на подручју ове општине.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу и против Миладина Трифуновића (63) која га терети за злочине над жртвама бошњачке националности са подручја Вогошће и Илијаша током 1992. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због доласка њихових челника пред Суд БиХ Гласни када бране Додика, нијеми на муке сабораца: БОРС на мети жестоких критика због дола...
Остојић још четири године на челу Борачке организације Остојић још четири године на челу Борачке организације
Бећиревића прогласити непожељном особом у Српској Бећиревића прогласити непожељном особом у Српској
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 29m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 38m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 43m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 13m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 26m
    0