Божићни турнир Источно Ново Сарајево: Познати полуфиналисти

12.01.2024. 08:44
0
ИЗВОР: sportdc.net

Општина Трново је након бољег извођења пенала избацила Кафе Пинки Пале. У регуларном дијелу утакмице, која је била пуна шанси, завршено је „само“ 1:1. Све је кренуло од одличне прилике за Драгана Бјелицу који не погађа, узвраћа Кафе Пинки Пале са неколико добрих покушаја, стативом Ерића, али се резултат не мијења све до 12. минуте. Тада Борислав Цицовић проналази Данијела Трбу који погађа за 1:0. И једна и друга екипа су имали своје шансе у наставку утакмице, али јако добро су бранили и Немања Јокић и Милош Баричанин. Све до 34. минуте било је 1:0 на семафору, а онда изједначење. Још једну капитенску изведбу имао је Слободан Елез, командовао је својим саиграчима, а онда се наградио још једним поготком на турниру у 34. минути. Са десетак метара, прецизним шутем по земљи, уз саму стативу, погађа за 1:1. На двадесетак секунди до краја одличну шансу има Немања Лукић да одведе Кафе Пинки Пале у полуфинале, није успио погодити, а онда пенали. Немања Јокић главом брани први пенал Немањи Кнежевићу и то је оно што је направило разлику у овом мечу. Погађају до краја Дебелногић и Кошарац, а на другој страни су сва три пенала прецизно извели Елез, Перовић и Јусић за пролаз у полуфинале.

Изузетан меч одиграли су у посљедњем четвртфиналу Литен и Ресторан Перла, којег добија Перла 2:0 у једном од најбољих, ако не и најбољем мечу до сада на турниру. Литен је храбро изашао на мегдан Ресторану Перла и одмах од прве секунде утакмице кренули са „вишком“ и на муке ставили домаћу екипу са играчима из Србије. Из једне такве ситуације са „вишком“ Литен и прима гол, Никола Рнић преко читавог терена погађа за 1:0. Није тај примљени гол из грешке поколебао Литен, који се у једном заиста сјајном свјетлу представио публици у Источном Сарајеву, те су наставили са игром која их је доводила у прилике за шут, али истовремено и онемогућила Ресторан Перлу да она буде та која ће диктирати ритам утакмице и мљети ривала као што је то било у досадашњем дијелу турнира. Долазили су футсалери Литена у шансе, али је изврстан на голу био Миљан Радмановић, стативу је погодио Анес Демировић и дуго је потрајало 1:0 на семафору, све до посљедње минуте на мечу. Ређале су се прилике пред голом Ресторана Перла, Зеба је погодио још једном стативу, Радмановић и даље бранио све, а онда стиже други гол. Дуг је то био напад Ресторана Перла, ишла је лопта из прве преко читавог терена, Табаковић клизећим у намјери да интервенише погађа Павловића од којег се лопта одбија право пред празан гол и остало је Александру Павловићу да погоди небрањену мрежу за 2:0.

Финале ветерана била је истинска посластица за љубитеље 'старе школе'. Славија и Треће полувријеме одиграли су одличан меч, а на крају Славија слави побједу 2:1. Први до гола стижу гости из Сарајева када Амер Хаџић једну јако лијепу акцију завршава поготком за 1:0. Био је то и резултат првог полувремена, а онда на сцену ступа Бојан Регоје. Некадашњи капитен Славије је прво погодио из слободног ударца за 1:1, а онда је након тога постигао и други гол за 2:1. Могло је Треће полувријеме до изједначења на три минуте до краја, али послије шестог прекршаја Славије Сенијад Ибричић из казненог ударца шутира преко гола.  На пет секунди до краја утакмице Ади Арнаутовић има јако добру прилику, али Миљан Крешталица једном од многобројних одличних интервенција на овом мечу чува своју екипу и доноси побједу ветеранима Славије.

У утакмици ветерана за треће мјесто ФК Фамос је савладао ОФК Касиндо 2:1. Стријелци за Мотористе из Војковића били су Ђорђе Лубура и Дарко Аврам, док је једини гол за Касиндо дао Максим Ковач.

Полуфиналне утакмице на распореду су у петак, а састају се Е-Спорт - Замм МЦ (20.00) и Општина Трново - Ресторан Перла (21.00). Прије тога на терен ће и дјеца 2011. годиште који у 18.00 почињу свој мини турнир.

КАФЕ ПИНКИ ПАЛЕ – ОПШТИНА ТРНОВО 1:1 (1:0) пен: 3:4

СРЦ „Славија“

Гледалаца. 800

Судије: Марко Домазет и Мирослав Бјелица

Стријелци: 1:0 Трбо 12, 1:1 Елез 34

Стријелци са 6м: Дебелногић, Кошарац (Кафе Пинки Пале)/ Елез, Перовић, Јусић (Општина Трново)

Жути картони: Дебелногић, Кнежевић (Кафе Пинки Пале), Перовић (Општина Трново)

КАФЕ ПИНКИ ПАЛЕ: Баричанин, Чворо, Дебелногић, Лукић, Кошарац, Трбо, Цицовић, Кнежевић, Ерић

ОПШТИНА ТРНОВО: Јокић, Радојевић, Ђорда, Перовић, Бјелица, Јусић, Елез, Годињак, Селимовић

ЛИТЕН – РЕСТОРАН ПЕРЛА 0:2 (0:1)

СРЦ „Славија

Гледалаца: 700

Судије: Славољуб Гогић и Марко Домазет

Стријелци: 0:1 Рнић 2, 0:2 Павловић 40

Жути картони:  Пљевљак, Клачар (Литен), Павловић (Ресторан Перла)

ЛИТЕН: Табаковић, Демировић, Пљевљак, Хабибија, Зеба, Карић, Ризвановић, Клачар, Хота, Кршић

РЕСТОРАН ПЕРЛА: Радмановић, Перић, Поповић, Петрашевић, Коцић, Боснић, Павловић, Пешић, Краснић, Рнић

Коментари 0
Повезане вијести
Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа
Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
На акцију добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву пријављено 35 давалаца На акцију добровољног давања крви у Источном Новом Сарајеву пријављено 35 давалаца
Најчитаније
  • Возач камиона у 15 минута учествовао у три саобраћајне незгоде
    11h 40m
    1
  • Професор доктор Коста Тодоровић: Пионир српске епидемиологије
    6h 43m
    1
  • Гибаница од ломљених кора
    4h 33m
    0
  • Игор Кушић завршио школовање на Високим студијима безбједности и одбране Републике Србије
    8h 25m
    0
  • У понедјељак у Палама комеморација поводом смрти Уроша Пене
    14h 39m
    0