Божовић: Коју корист становништво Српске има од Додикових састанака и наводно, остварене сарадње?

21.08.2023. 09:35
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић примјетио је да су као ударне вијести режимских медија у последњих 48 сати пласиране активности представника Републике Српске у Будимпешти са међународним званичницима Азербејџана, Туркменистана, Турске и Мађарске.

Божовић поставља питање коју корист ће становници Српске имати од ове, наводно, остварене сарадње, који степен међународне размјене се остварује са њима, те шта то Република Српска има што би било интересантно наведеним партнерима.

- Кажу "пратићемо докле смо стигли и извјештавати свака три мјесеца"! Па са Србијом са којом имамо специјалне и паралелне везе за 20 година нисте успјели обезбиједити отварање једног производног погона, а Мађари ће нам као помоћи – наводи он.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Према његовим ријечима, на сцени је заправо покушај обезбјеђивања додатних финансијских извора за санирање текуће потрошње Буџета Републике Српске.

- Цијену ћемо платити новим неповољним аранжманима, издавањем концесија и арчењем природног богатства у области производње соларне енергије и електро-енергетског сектора у цјелини – сматра Божовић.

Он је подсјетио да "док је приказивање благостања на сцени, на Дневном реду Представничког дома ПС БиХ је усвајање 3 од 14 реформска закона, чиме се грубо крши закључак Народне скупштине Републике Српске."

- Још који дан ћемо о нападу странаца, нападима Тужилаштва на лик и дјело великог вође, а по налогу тих истих странаца  представници актуелне власти урадиће све што је тражено од њих. Патриотски, нема шта! Институције Републике Српске јесу угрожене, али од ових који се представљају као заштитници Милорада Додика, његових политичких сателита и наручених лајаваца – категорично је истакао Божовић и додао:

- Такође, срећно полагање камена темељца за нову основну школу у Источном Новом Сарајеву, дочекаћемо и ми Гимназију.

Коментари 0
Повезане вијести
Дарко Војводић остаје у Фамосу, Душан Ремић нови тренер голмана Дарко Војводић остаје у Фамосу, Душан Ремић нови тренер голмана
Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова
Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“ Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  4h 35m
  6
 • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
  16h 46m
  0
 • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
  16h 1m
  2
 • Покренута истрага против странке Раме Исака
  16h 39m
  6
 • Суд БиХ одбио жалбу СНСД-а: Гласачки листић ПДП важећи
  20h 25m
  1