Божовић: Коју корист становништво Српске има од Додикових састанака и наводно, остварене сарадње?

21.08.2023. 09:35
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић примјетио је да су као ударне вијести режимских медија у последњих 48 сати пласиране активности представника Републике Српске у Будимпешти са међународним званичницима Азербејџана, Туркменистана, Турске и Мађарске.

Божовић поставља питање коју корист ће становници Српске имати од ове, наводно, остварене сарадње, који степен међународне размјене се остварује са њима, те шта то Република Српска има што би било интересантно наведеним партнерима.

- Кажу "пратићемо докле смо стигли и извјештавати свака три мјесеца"! Па са Србијом са којом имамо специјалне и паралелне везе за 20 година нисте успјели обезбиједити отварање једног производног погона, а Мађари ће нам као помоћи – наводи он.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Према његовим ријечима, на сцени је заправо покушај обезбјеђивања додатних финансијских извора за санирање текуће потрошње Буџета Републике Српске.

- Цијену ћемо платити новим неповољним аранжманима, издавањем концесија и арчењем природног богатства у области производње соларне енергије и електро-енергетског сектора у цјелини – сматра Божовић.

Он је подсјетио да "док је приказивање благостања на сцени, на Дневном реду Представничког дома ПС БиХ је усвајање 3 од 14 реформска закона, чиме се грубо крши закључак Народне скупштине Републике Српске."

- Још који дан ћемо о нападу странаца, нападима Тужилаштва на лик и дјело великог вође, а по налогу тих истих странаца  представници актуелне власти урадиће све што је тражено од њих. Патриотски, нема шта! Институције Републике Српске јесу угрожене, али од ових који се представљају као заштитници Милорада Додика, његових политичких сателита и наручених лајаваца – категорично је истакао Божовић и додао:

- Такође, срећно полагање камена темељца за нову основну школу у Источном Новом Сарајеву, дочекаћемо и ми Гимназију.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    53m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 49m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    18h 34m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    15h 33m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 45m
    0