Božović: Koju korist stanovništvo Srpske ima od Dodikovih sastanaka i navodno, ostvarene saradnje?

21.08.2023. 09:35
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović primjetio je da su kao udarne vijesti režimskih medija u poslednjih 48 sati plasirane aktivnosti predstavnika Republike Srpske u Budimpešti sa međunarodnim zvaničnicima Azerbejdžana, Turkmenistana, Turske i Mađarske.

Božović postavlja pitanje koju korist će stanovnici Srpske imati od ove, navodno, ostvarene saradnje, koji stepen međunarodne razmjene se ostvaruje sa njima, te šta to Republika Srpska ima što bi bilo interesantno navedenim partnerima.

- Kažu "pratićemo dokle smo stigli i izvještavati svaka tri mjeseca"! Pa sa Srbijom sa kojom imamo specijalne i paralelne veze za 20 godina niste uspjeli obezbijediti otvaranje jednog proizvodnog pogona, a Mađari će nam kao pomoći – navodi on.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Prema njegovim riječima, na sceni je zapravo pokušaj obezbjeđivanja dodatnih finansijskih izvora za saniranje tekuće potrošnje Budžeta Republike Srpske.

- Cijenu ćemo platiti novim nepovoljnim aranžmanima, izdavanjem koncesija i arčenjem prirodnog bogatstva u oblasti proizvodnje solarne energije i elektro-energetskog sektora u cjelini – smatra Božović.

On je podsjetio da "dok je prikazivanje blagostanja na sceni, na Dnevnom redu Predstavničkog doma PS BiH je usvajanje 3 od 14 reformska zakona, čime se grubo krši zaključak Narodne skupštine Republike Srpske."

- Još koji dan ćemo o napadu stranaca, napadima Tužilaštva na lik i djelo velikog vođe, a po nalogu tih istih stranaca  predstavnici aktuelne vlasti uradiće sve što je traženo od njih. Patriotski, nema šta! Institucije Republike Srpske jesu ugrožene, ali od ovih koji se predstavljaju kao zaštitnici Milorada Dodika, njegovih političkih satelita i naručenih lajavaca – kategorično je istakao Božović i dodao:

- Takođe, srećno polaganje kamena temeljca za novu osnovnu školu u Istočnom Novom Sarajevu, dočekaćemo i mi Gimnaziju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest" Građani iseljavaju, Dodik bi da im "mijenja svijest"
Dodik: Onaj ko sankcijama prijeti bankama u Srpskoj biće protjeran iz Banjaluke Dodik: Onaj ko sankcijama prijeti bankama u Srpskoj biće protjeran iz Banjaluke
Darko Vojvodić ostaje u Famosu, Dušan Remić novi trener golmana Darko Vojvodić ostaje u Famosu, Dušan Remić novi trener golmana
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 24m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 23m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 59m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 20m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 3m
    9