Božović: Koju korist stanovništvo Srpske ima od Dodikovih sastanaka i navodno, ostvarene saradnje?

21.08.2023. 09:35
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović primjetio je da su kao udarne vijesti režimskih medija u poslednjih 48 sati plasirane aktivnosti predstavnika Republike Srpske u Budimpešti sa međunarodnim zvaničnicima Azerbejdžana, Turkmenistana, Turske i Mađarske.

Božović postavlja pitanje koju korist će stanovnici Srpske imati od ove, navodno, ostvarene saradnje, koji stepen međunarodne razmjene se ostvaruje sa njima, te šta to Republika Srpska ima što bi bilo interesantno navedenim partnerima.

- Kažu "pratićemo dokle smo stigli i izvještavati svaka tri mjeseca"! Pa sa Srbijom sa kojom imamo specijalne i paralelne veze za 20 godina niste uspjeli obezbijediti otvaranje jednog proizvodnog pogona, a Mađari će nam kao pomoći – navodi on.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Prema njegovim riječima, na sceni je zapravo pokušaj obezbjeđivanja dodatnih finansijskih izvora za saniranje tekuće potrošnje Budžeta Republike Srpske.

- Cijenu ćemo platiti novim nepovoljnim aranžmanima, izdavanjem koncesija i arčenjem prirodnog bogatstva u oblasti proizvodnje solarne energije i elektro-energetskog sektora u cjelini – smatra Božović.

On je podsjetio da "dok je prikazivanje blagostanja na sceni, na Dnevnom redu Predstavničkog doma PS BiH je usvajanje 3 od 14 reformska zakona, čime se grubo krši zaključak Narodne skupštine Republike Srpske."

- Još koji dan ćemo o napadu stranaca, napadima Tužilaštva na lik i djelo velikog vođe, a po nalogu tih istih stranaca  predstavnici aktuelne vlasti uradiće sve što je traženo od njih. Patriotski, nema šta! Institucije Republike Srpske jesu ugrožene, ali od ovih koji se predstavljaju kao zaštitnici Milorada Dodika, njegovih političkih satelita i naručenih lajavaca – kategorično je istakao Božović i dodao:

- Takođe, srećno polaganje kamena temeljca za novu osnovnu školu u Istočnom Novom Sarajevu, dočekaćemo i mi Gimnaziju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže
Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika Incident na Bardači, ratni veterani izviždali Dodika
Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO) Neki novi tonovi iz Srbije prema Dodiku (VIDEO)
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 10m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 33m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 6m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 3m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 54m
    0