Божовић: Намјера нам је да формирамо културни центар (ФОТО)

10.11.2020. 18:47
0
ИЗВОР: Kатера

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да ће један од циљева у наредном периоду бити јачање ове општине кроз институције, а у том погледу битан елеменат је култура.

Намјера нам је да на Источној Илиџи формирамо културни центар, јер су култура и духовност основи идентитета једног народа, а истовремено свако поднебље има неке своје специфичности и културне дјелатнике које је потребно представити и чију дјелатност треба приближити грађанима, написао је Божовић на званичној Фејсбук страници.

Желимо да културни центар буде дио заокружене урбане цјелине илиџанског шеталишта, гдје намјеравамо да купимо простор који ће истовремено бити и галерија и мјесто за друге културне активности.

Овај простор би, уз комплекс спомен-парка Вељине и припадајућег му амфитеатра на отвореном чинио једну комплексну цјелину неопходну сваком граду.

 То је први услов за покретање неких културних догађаја, као што су на примјер "Илиџански дани културе", који ће, надамо се, бити нешто по чему ће нас знати и препознавати не само наши суграђани него и људи у региону, закључио је Божовић.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 50m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 18m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 28m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 0m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 33m
    0