Божовић: Обновили смо завјет: „живјећете вјечно!“

12.03.2023. 22:16
1
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и чланови општинске управе положили су вијенце на централни спомен-крст на војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу у знак сјећања на 12. март 1996, дан када је најављен улазак муслиманско-хрватске полиције на Илиџу.

Тај дан био је и преломни тренутак за све Илиџанце који су морали напустити своја вјековна огњишта.

Слика

Фото: Facebook/Маринко Божовић

- Наше историјске тачке идентитета су увијек и мјеста највећег страдања. Као народ смо најбољи кад је најгоре, кад осјетимо каму на врату, цијев на сљепоочници, мету на леђима, навео је Божовић.

 Како истиче, у овој земљи је сахрањено наше коријење и наша је света дужност да стабло које градимо буде достојно свог коријена.

Слика

Фото: Facebook/Маринко Божовић

- Зато смо данас баш на овом мјесту још једном, као што то радимо свих година, обновили завјет: живјећете вјечно! – истакао је Божовић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Leo 12.03.2023. 23:35
  Sila naroda na ovom događaju...svaka vam čast kao nosiocima funkcija...valjda takav odziv bude i kad zaista bude trebalo braniti te osramocene pretke ispod svog tog mermera..Ko nas je kleo...itd
Повезане вијести
Божовић угостио побједнике такмичења у познавању Црвеног крста Божовић угостио побједнике такмичења у познавању Црвеног крста
Божовић: Истинска жртва да се не девалвира неким лажним скуповима „граничара“ Божовић: Истинска жртва да се не девалвира неким лажним скуповима „граничара“
Божовић: Смије ли неко објаснити Додику да је изгубио компас? Божовић: Смије ли неко објаснити Додику да је изгубио компас?
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  18h 49m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  19h 53m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  20h 25m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  11h 37m
  5
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  10h 49m
  0