Божовић: Од почетка борбе са вирусом корона водимо се јасним циљевима

09.04.2020. 20:45
1
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић обратио се јавности на свом Фејсбук профилу, и осврнуо се на тренутну ситуацију проузроковану вирусом корона.

Текст преносимо у цјелости.

- Све вријеме, од почетка борбе са вирусом корона, вођени смо јасним циљевима: да заштитимо наше становнике, спријечимо ширење вируса и ублажимо посљедице оваквог стања. У тешким околностима настојимо да обезбиједимо функционисање и наставак на стратешким пројектима, уз приоритетну заштиту сваког човјека, ангажованог на било којем послу.

Небројено активности смо спровели, а у фокусу сваке су били наши становници. Људи су то препознали. Људи се нама обраћају, дијеле своје проблеме, страхове, питања. Због тих људи ја сам дужан да укажем на неправилност система, било здравственог или неког другог.

Говорио сам и говорићу о значају масовног тестирања на вирус корона, јер знам да ћемо само на тај начин, уз мјере смањеног кретања, изоловати све оне који су заражени и спријечити ширење вируса. Затражићу да се информације о броју тестираних лица са подручја Источне Илиџе достављају Штабу за ванредне ситуације, како бисмо имали потпуни увид у епидемиолошку ситуацију.

Локална заједница, са здравственим системом, најодговорнија је за све грађане, а једнак третман свих заједница РС предуслов је за ефикасну борбу са вирусом корона.

Чврсто вјерујем у узрочно-посљедичне везе и сви дефекти система су посљедица ранијих одлука. О томе ћу опет говорити, али не сада, јер се не бавим политизацијом ситуације. Од марта 2020. године сваку сугестију или критику дајем, не као опозиција или члан политичке партије, већ као командант штаба у ванредним околностима, којем је политика на посљедњем мјесту приоритета.

Спроводимо небројено акција у цијелој општини, доносимо наредбе, примјењујемо мјере, обезбјеђујемо заштитну опрему, помажемо студентима који су се затекли у иностранству, пензионерима, угроженима. Солидарни смо са Фондом за обнову Републике Српске, али не заборављамо Црвени крст Источне Илиџе, који ће у коначници, директно помагати нашим суграђанима.

Није вријеме за свођење рачуна, јер борба са вирусом корона траје. Настављамо даље са свим мјерама, још интензивније, а ви досљедно, као свих претходних дана, испоштујте препоруку и останите код куће! -

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Бели 09.04.2020. 21:07
    Поздрав за честитог начелника и најбољи општински црвени крст у Републици Српској !
Повезане вијести
Центар за здраво старење “Актива” у Источној Илиџи прославио три године рада Центар за здраво старење “Актива” у Источној Илиџи прославио три године рада
Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац Крађа у Источној Илиџи, отуђени ручни сатови и златни ланац
Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    6h 47m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    22h 42m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    19h 36m
    5
  • Претресене школе у Херцеговини: Шта је писало у пријетећем мејлу?
    21h 43m
    0
  • Лажна дојава о оружју у средњој школи
    20h 49m
    0