Божовић: Ситуација стабилна, у току попис штете

09.11.2021. 15:20
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју општине Источна Илиџа послије поплава ситуација је стабилна, а комисије пописују причињену штету, изјавио је Срни начелник општине Маринко Божовић.

Божовић је истакао неколико тачака које су се појавиле као проблематичне, између осталог, једна је на Касиндолској ријеци на дијелу који је узводно уз Улице Бошка Вујадина гдје се ријека приближила локалном водоводу са којег се дјелимично снабдијева и Болница „Србија“.

Он је нагласио да су екипе на терену и мишљења је да ће успјети да спријече да се цјевовод прекине.

Божовић је додао да је у току санација дијела Улице Друге сарајевске бригаде, а обезбијеђена је и бензинска пумпа којој је пријетила ријека Жељезница.

-На терену су и пројектанти из `Вода Српске` који раде ревизију постојећег пројекта и за петак смо договорили састанак када ће се знати даљи конкретнији кораци у вези са овим пројектом - истакао је он.

Божовић је навео да пописне комисије активно раде на терену, једна пописује штету насталу на земљи која је усљед ерозије и високих вода однесена, а друга пописује материјалну штету на индивидуалним објектима.

Снабдијевање струјом и водом је уредно, школе раде редовно, осим Основне школе „Јован Дучић“ у којој, највјероватније, ни сутра неће бити наставе. 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    12h 56m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 11m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 2m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 29m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 21m
    0