Божовић: Стање стабилно, комисије за процјену штете на терену

08.11.2021. 11:13
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је стање на подручју општине, након поплаве, стабилно, а комисије за процјену штете су изашле на терен и пописују претрпљену штету, како на приватним, тако и на јавним објектима.

Божовић је изјавио Срни да је тренутно стање на ријеци Жељезници, Касиндолској ријеци и Тилави добро и да нема опасности од поплава те да је за сада санирано све што су бујице направиле.

- Екипе су на терену, велики багери се налазе у ријеци Жељезници, санирају штету у Улици Друге сарајевске бригаде, покушавају да санирају и спријече ерозију обале око моста Ратко Мочевић - навео је он.

Када је ријеч о Касиндолској ријеци, Божовић каже да су три велике машине у кориту ријеке и скидају оно што је остало од наноса - трупци, велика стабла, велико камење, да би се припремили за нову кишу од, како је најављено, 100 литара по метру квадратном.

Божовић је нагласио да је на подручју општине уредно водоснабдијевање, али да воду треба прокувати, те да је уредно и напајање електричном енергијом.

Он је рекао да се данас не одржава настава у Основној школи "Јован Дучић", али да прате ситуцију и да би сутра, ако буде све у реду, а у координацији са ресорним министарством, настава требала да почне.

Божовић је додао да се у осталим школама настава одвија редовно.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено тијело жене, посљедње жртве катастрофалних поплава у Доњој Јабланици Пронађено тијело жене, посљедње жртве катастрофалних поплава у Доњој Јабланици
У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
Успоставља се снабдијевање струјом, допрема се вода за пиће Успоставља се снабдијевање струјом, допрема се вода за пиће
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    9h 58m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    21h 17m
    0
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    22h 29m
    0
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    5h 35m
    8
  • На данашњи дан 1784. хиротонисан Свети Петар Цетињски
    22h 43m
    0