Убиство судије Илића

12.07.2023. 20:08
1
ИЗВОР: Деспотовина

У нападу на сребреничко село Залазје који се десио на Петровдан 1992. год. заробљен је, мучен па окрутно убијен судија Слободан Илић, који је имао 46 година.

Слушајући свједочанство зликоваца који су присуствовали Слободановом убиству, не могу а да се не сјетим јасеновачког мученика, старца Вукашина Мандрапе који је, док му је усташа одсијецао уши и нос прије него што га је заклао, мирно рекао: "Само ти ради свој посао, сине."

Ненаоружан и свезан, Слободан је преживио страшне муке и тортуре и то лично од Насера Орића. Ибран Мустафић је у својој књизи "Планирани хаос" пренио Орићеву исповјест о убиству судије:

- Кад смо, ону екипу заробљених Срба из затвора поново повели према Залазју и кад је почело клање, мени је допао Слободан Илић. Попео сам му се на прса... Гледао је у мене и није проговорио ни ријеч. Извадио сам бајонет и директно га ударио у једно око, па провртио. Није ни запомагао. После сам ударио у друго око... Нисам могао да вјерујем да не реагује. Искрено речено, тада сам се први пут уплашио, па сам га одмах преклао.

Судија Слободан Илић из Сребренице имао је 46 година када је убијен на Залазју, на Петровдан 1992. године. Од тада, па наредне двије деценије, његова породица, супруга Јелица и синови Владо и Ацо ништа о њему нису знали.

Пронашли су га са још осморицом мјештана Залазја на депонији код Сребренице, под џаковима смећа и земље. Обдукција је потврдила идентитет. Сахрањен је га на Градском гробљу у Братунцу.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Hari 13.07.2023. 18:52
  I takav dokazani krvolok i ubica na slobodi. Bila su neka suđenja u DenHagu i Sarajevu, farsa od suđenja i sudanije . Izmanipulisani svjedoci koji su lažno za pare branili i lagali u korist ovog monstruma. Ipak je on gazija za Bošnjake, "branio je Bosnu" tako što je on i njegove horde ubijali Srpske civile na njihovim vjekovnim ognjištima. Ima Bogu da plati, kada od ovozemaljske pravde nema ništa kada su žrtve Srbi.
Повезане вијести
Инспектор Марковић био на дужности када је убијен Инспектор Марковић био на дужности када је убијен
Убиство полицијског инспектора у Бијељини: Ухапшено лице из Брчког и три помагача (ВИДЕО) Убиство полицијског инспектора у Бијељини: Ухапшено лице из Брчког и три помагача (ВИДЕО)
Ухапшен осумњичени у вези са убиством Тупака Шакура Ухапшен осумњичени у вези са убиством Тупака Шакура
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  8h 12m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  8h 47m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  19h 48m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  2h 39m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  20h 55m
  0