Божовић: Свим породицама са четворо и више дјеце исплаћивати средства

22.09.2022. 13:50
1
ИЗВОР: katera.news

Маринко Божовић, носилац листе СДС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице осам, позвао је премијера Владе Републике Српске Радована Вишковића да по хитном поступку промијени накарадну одлуку о додјели помоћи породицама са четворо и више дјеце како би се омогућило да средства у износу од 750 КМ добијају све породице са четворо и више дјеце.

Божовић каже да се читањем одлуке објављене у Службеном гласнику Републике Српске 8. 9. 2022. године, јасно види да само мали број породица испуњава тражене услове, а то је да су дјеца малољетна, тј. да најстарије дијете мора имати испод 18 година и да је један родитељ незапослен.

То је, истиче он, изазвало оправдани револт породица са четворо и више дјеце који не испуњавају услове и који се сматрају да их Влада дискриминише.

Божовић наводи да на подручју општине Источна Илиџа има 35 породица са четворо и више дјеце, а да само четири породице испуњавају тражене услове!

- Овим путем тражим од предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића да по хитном поступку промијени ову накарадну одлуку и да се средства додијеле свим породицама са четворо и више дјеце. Доста је да због манипулација актуелне власти испаштају грађани Републике Српске - поручио је Божовић.

Свједоци смо, каже он, да одлазећа политичка структура, која Републику Српску годинама гура у амбис, исписује посљедње дане своје власти.

- Исто тако, свједочимо и очајничким потезима ових структура којима се настоји приказати друштвена одговорност и брига за становнике. Осим чињенице да су закаснили и да се на побољшању социјалног и економског статуса становника не смије, не може и није морално радити мјесец дана пред одржавање избора, Влада Републике Српске, министри у Влади, предсједница Републике Српске и сва друга бескорисна свита Извршног комитета СНСД-а намјерно дезавуише јавност славодобитно најављујући разне врсте помоћи разним категоријама становника - наводи Божовић и додаје:

- Осим што им се поткрала логичка грешка, па тако не схватам како је у Републици Српској, која наводно живи у благостању, некоме потребна ПОМОЋ, проблеми са овом легалном куповином гласачког тијела много су дубљи.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Borko 22.09.2022. 18:01
    Kamo sreće da teko pare djelite uvjek a ne samo pred izbore.
Повезане вијести
Божовић: Настављамо даље, у новом ритму, да завршимо што смо почели Божовић: Настављамо даље, у новом ритму, да завршимо што смо почели
Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и но...
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    9h 58m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    10h 6m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    11h 47m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    3h 26m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    13h 33m
    0