Божовић: Урадићемо све што је могуће да заштитимо наше становништво

28.01.2022. 09:24
2
ИЗВОР: РТРС

Урадићемо све што је могуће да ови припадници групе “Лев Тахор” безбједно напусте територију Источне Илиџе, како би заштитили наше становништво које је јако уплашено, рекао је Маринко Божовић, начелник Источне Илиџе, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

Навео је да су у насељу Кула примјећени припадници екстремистичке вјерске групе, секте “Лев Тахор”.

– У посљедње вријеме имамо велики број издавања станова, то је тренд, а посљедица је ово што имамо. А то је нежељена ситуација гдје имамо у једном стану припаднике секте. Знамо да их је 30 са пасошем САД-а, шест из Гватемале и шест из Канаде. Једна група требало би да напусти БиХ 4. фебруара, а друга 20. фебруара, наравно, уколико не затраже азил – истакао је Божовић.

Он је нагласио да се сасвим разумљиво становништво не осјећа безбједно, да су уплашени, прије свега чудним начином облачења, а потом и чудним звуцима који су долазили из тог стана.

Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић рекао је за РТРС да на подручју Источне Илиџе тренутно живи 37 страних држављана, који су дошли с подручја САД-а, Канаде и Гватемале.

– Они овдје бораве по основу права на безвизни боравак, што значи да у БиХ могу остати три мјесеца – рекао је Ујић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Zabrinuti građanin 28.01.2022. 13:57
    Nadamo se da će načelnik Božović u saradnji sa nadležnim institucijama pronaći najbolje rješenje da na miran način riješimo nastalu situaciju.
  • Generic placeholder image
    Mila micic 28.01.2022. 10:43
    Najgore je od svega sto me kao clana zajednice boli, sto je to za proklete pare uradio covjek koji predstavlja svoj narod kao POSLANIK U NARODNOJ SKUPSTINI REPUBLIKE SRPSKE. Sve mimo zakona, jer da je sve islo svojim redom, prijava mjesta boravka, licna karta, azil ostalo sto zakon nalaze do ovakvih situacija ne bi ni dolazilo.
Повезане вијести
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    23h 20m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 49m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    15h 3m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    20h 7m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    11h 15m
    0