Божовић уручио медаље најбољим на Европском првенству у боксу за школарце

20.08.2021. 22:04
0
ИЗВОР: Катера
Европско првенство у боксу за школарце и школарке, које је одржано у Источном Сарајеву, завршено је данас финалним борбама.
 
Боксерски савез Републике Српске, Град Источно Сарајево и општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево организовали су ово такмичење и на најбољи начин представили град, угостивши преко 300 такмичара и такмичарки.

Дјевојчице, њих 78  бориле су се у 13 категорија, док је 196 дјечака учествовало у 16 категорија.

Поред доминације такмичара из Русије и Украјине, успјешни су били и такмичари из земаља региона. Бронзе за Србију освојили су Страхиња Гргур и Страхиња Рашовић, за БиХ бронзу је освојио Његош Бубњевић, док су Иван Некић и Бернард Гргић освојили бронзане медаље за Хрватску.

Предсједник Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић рекао је да је задовољан организацијом Европског првенства за школарце у Граду Источно Сарајево, те напоменуо да то отвара могућност да Република Српска, а и БиХ буде домаћини такмичења за старије узрасте у боксу, као и могућност да буду домаћини свјетског првенства.

Он је напоменуо да је цјелокупно такмичење, које је одржану у новој спортској дворани у Источном Сарајеву протекло у доброј атмосфери.

Технички делегат Међународне боксерске асоцијације /АИБА/ Марко Маровић рекао је да су се организатори потрудили да ова спортска манифестација протекне у најбољем реду, похваливши услове у дворани која је могла угостити све тимове.

- Чули смо лијепо навијање са трибина. Био је прелијеп угођај - рекао је Маровић.

Слика
 
Данашње финалне мечеве пратили су и представници општине Источна Илиџа, на челу са начелником Маринком Божовићем, који су по завршеним мечевима додијелили медаље младим такмичарима и такмичаркама, пожеливши њима, као и свим учесницима првенства, много среће у будућности, са жељом да се поново врате у наш град.
Коментари 0
Повезане вијести
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице” Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 11m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 28m
    1
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 18m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 0m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 38m
    0