Божовић: Власт у Републици Српској је полигон за Додикове игре, које нас воде у пропаст

14.08.2023. 08:51
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да је власт у Републици Српској полигон за Додикове игре, које  воде у пропаст, те да српском народу више него икада потребно јединство.

Ипак, додаје Божовић, кредибилитет и интегритет да позива на „збијање редова“ нема човјек који више од двије деценије руши сваку могућност народног јединства, јер њему и сличнима неслога међу људима највише одговара.

Слика

Фото: Facebook/Маринко Божовић

- Исто се односи и на сателите горе поменутог, који су некада били његови највећи противници, а данас га штите, само је питање од кога и чега.

Не може „напад“ на једног човјека бити напад на Републику Српску, само зато што се тај човјек зове Милорад Додик . Годинама слушамо исту причу и гледамо исти сценарио, са скоро истим статистима и глумцима – рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, стање у друштву је дошло до таквог нивоа да се Додикова, назовимо криза, представља као криза свих нас.

Слика

Фото: Facebook/Маринко Божовић

- А наше кризе, минималне пензије, расељавање, сиромаштво, никакво социјално осигурање, неплаћени доприноси јавних установа, кредити... је ли то Милорадов проблем? Хоће ли ове кризе икада бити ударне на порталу РТРС-а? – упитао је Божовић.

Како истиче, власт и Милорад Додик треба да се сраме сваког напада на сваког појединца који није истомишљеник у њиховим лажним представама, био тај појединац новинар, као посљедњих дана; Новак Ђоковић, којег су пљунули да је „циганија поприлична“ прије неколико мјесеци; или опозиција, коју пљују више од двије деценије.

Слика

Фото: Facebook/Маринко Божовић

- Републику Српску су напали 1992. године, пуцњем у српске куће, српску дјецу, српску цркву, српског војника, српску мајку. 2023. године, остарјели и уморни предсједник (који је „преспавао“ горе поменути рат) без имало срама креира скоро па ратну кризу, у чијем је центру, наравно, ОН.  Стидим се оваковог предсједника, стидим се оваквих удружења од општег интереса, која би требало да раде свој посао, а не да измишљају кризе, као продужена рука извршног комитета. Свима је одавно постало јасно да сте Ви, предсједниче, више од двије деценије продужена рука страног фактора, а питање је шта сте сада заједно закували. Сазнаћемо и то ускоро – закључио је Божовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 37m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 33m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 17m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 29m
    0