Božović: Vlast u Republici Srpskoj je poligon za Dodikove igre, koje nas vode u propast

14.08.2023. 08:51
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da je vlast u Republici Srpskoj poligon za Dodikove igre, koje  vode u propast, te da srpskom narodu više nego ikada potrebno jedinstvo.

Ipak, dodaje Božović, kredibilitet i integritet da poziva na „zbijanje redova“ nema čovjek koji više od dvije decenije ruši svaku mogućnost narodnog jedinstva, jer njemu i sličnima nesloga među ljudima najviše odgovara.

Slika

Foto: Facebook/Marinko Božović

- Isto se odnosi i na satelite gore pomenutog, koji su nekada bili njegovi najveći protivnici, a danas ga štite, samo je pitanje od koga i čega.

Ne može „napad“ na jednog čovjeka biti napad na Republiku Srpsku, samo zato što se taj čovjek zove Milorad Dodik . Godinama slušamo istu priču i gledamo isti scenario, sa skoro istim statistima i glumcima – rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, stanje u društvu je došlo do takvog nivoa da se Dodikova, nazovimo kriza, predstavlja kao kriza svih nas.

Slika

Foto: Facebook/Marinko Božović

- A naše krize, minimalne penzije, raseljavanje, siromaštvo, nikakvo socijalno osiguranje, neplaćeni doprinosi javnih ustanova, krediti... je li to Miloradov problem? Hoće li ove krize ikada biti udarne na portalu RTRS-a? – upitao je Božović.

Kako ističe, vlast i Milorad Dodik treba da se srame svakog napada na svakog pojedinca koji nije istomišljenik u njihovim lažnim predstavama, bio taj pojedinac novinar, kao posljednjih dana; Novak Đoković, kojeg su pljunuli da je „ciganija poprilična“ prije nekoliko mjeseci; ili opozicija, koju pljuju više od dvije decenije.

Slika

Foto: Facebook/Marinko Božović

- Republiku Srpsku su napali 1992. godine, pucnjem u srpske kuće, srpsku djecu, srpsku crkvu, srpskog vojnika, srpsku majku. 2023. godine, ostarjeli i umorni predsjednik (koji je „prespavao“ gore pomenuti rat) bez imalo srama kreira skoro pa ratnu krizu, u čijem je centru, naravno, ON.  Stidim se ovakovog predsjednika, stidim se ovakvih udruženja od opšteg interesa, koja bi trebalo da rade svoj posao, a ne da izmišljaju krize, kao produžena ruka izvršnog komiteta. Svima je odavno postalo jasno da ste Vi, predsjedniče, više od dvije decenije produžena ruka stranog faktora, a pitanje je šta ste sada zajedno zakuvali. Saznaćemo i to uskoro – zaključio je Božović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO) Marinko Božović i Matija Bećković svečano otvorili Galeriju „Žarko Vidović“ (FOTO)
Opština Istočna Ilidža konačno dočekala reakciju nadležnih Opština Istočna Ilidža konačno dočekala reakciju nadležnih
Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 22m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 4m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 32m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 2m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 53m
    1