Браћа Лука и Његош Лукић крајишком пјесмом освајају срца публике

07.10.2022. 09:48
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Његош Лукић и његов млађи брат Лука из села Разбој код Српца не крију љубав коју имају према крајишкој и народној музици, а својим талентом за пјесму одушевљавају публику широм Крајине чувајући тако традицију овог поднебља.

Десетогодишњи Његош, који је и први глас овог малог састава, не крије да са седмогодишњим Луком највише слуша крајишке пјесме, уз које, како каже, одрастају.

- Брат је уз мене кренуо да пјева, а прва пјесма коју смо научили била је “камен и купус”. Лука “басира”, како се популарно назива други глас - прича Његош за “Глас”.

Овај талентовани дјечак, који иде у пети разред Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Разбоју каже да је таленат за пјевање наслиједио од дједа, али да највећу подршку добија од оца Драшка.

- Наш отац једини је у породици који признаје да нема талента, али нам је зато највећи ослонац - испричао је кроз шалу Његош.

Каже да трему пред наступе нема никада, а највише му значе позитивне критике од старијих колега.

- Кад изађем пред публику само желим да им покажем колико волим пјесму и крајишки звук - рекао је Његош.

Поносни отац Луке и Његоша Драшко Лукић казао је за “Глас” да таленат синова није било тешко препознати, јер су љубав према крајишкој пјесми открили слушајући великане ове музике.

- Моја жеља је да о ономе што сам наслиједио од својих дједова сада учим своју дјецу. Иако су још мали и иду у школу, са љубављу отпјевају сваку пјесму - рекао је Лукић.

Како каже, на концерте иду са еланом, а на посљедњем који је одржан у граду на Врбасу, освојили су највећи аплауз.

- Љубав за крајишком пјесмом се створила баш слушајући великане попут Лазе Пајчина, коме су и посветили рецитацију на посљедњем концерту - рекао је Драшко.

Додаје да дјечаци полако уче и најмлађег брата овом послу.

- Уз Божију помоћ традиција ће се наставити и млади ће препознати звук крајишке пјесме коју су пјевали преци и који се не би требао да буде заборављен - истакао је Лукић.

Хармоника

Његош и Лука редовно иду и на часове хармонике.

- То је инструмент који свирамо и волимо и која ми је поред пјевања друга љубав. Мој сан је да у будућности будемо добри пјевачи и свирачи - испричао је Његош.

Аутор: Јована Ивановић

Коментари 0
Повезане вијести
Несвакидашња пракса угоститеља: Пијане госте вози кућама Несвакидашња пракса угоститеља: Пијане госте вози кућама
Након 33 дана пјешачења стигли на Свету Гору Након 33 дана пјешачења стигли на Свету Гору
Већ мјесец дана пјешаче до Хиландара: Ни врућина ни умор нису препрека до циља Већ мјесец дана пјешаче до Хиландара: Ни врућина ни умор нису препрека до циља
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 46m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 53m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    40m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 23m
    0