Брачном пару по десет година затвора због трговине људима

07.10.2020. 14:56
0
ИЗВОР: СРНА

Кантонални суд Тузла осудио је Алмира /34/ и Шехерзаду /37/ Ахметовић из Тузле на казне затвора у трајању од по 10 година због трговине људима, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва.

Овај брачни пар оптужен је да је у периоду од јануара 2017. до марта 2018. године четворо дјеце, од седам до 11 година, која су са њима живјела у породичној заједници у мјесту Михатовићи код Тузле, присиљавао на просјачење како би себи прибавили корист.

Дјеца су им предавала сав испрошени новац који се по једном дјетету кретао од 20 до 150 КМ дневно. При томе су користили њихову недовољну психичку развијеност и беспомоћан положај у којем су се налазила.

У оптужници је наведено да су дјецу будили рано ујутру и без обзира на временске прилике и годишње доба превозили их аутомобилом на локације у Тузли, Градачцу, Сребренику и Орашју, гдје су их тјерали да просјаче од јутра до мрака.

На тим локацијама су их стално надзирали, пријетили им да ће их тући или их је Алмир и тукао уколико не донесу довољан дневни износ новца.

Забрањивали су дјеци да троше новац на храну и за своје потребе, те су, неријетко, на ниским температурама на удаљеним локацијама спавала на отвореном или су се пјешице морала враћати да би им предала новац.

Након што суд достави писмени отправак пресуде, Тужилаштво ће размотрити да ли ће на првостепену пресуду изјавити жалбу.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 53m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 59m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    8h 26m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    4h 8m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    10h 18m
    0