Брат и сестра продају кућу да би помогли лијечење дјевојчице

13.11.2020. 10:21
0
ИЗВОР: RTS

Двогодишња Аника болује од најтежег типа спиналне мишићне атрофије. Вријеме да прими генску терапију полако истиче. Хуманих људи, спремних да помогну да се купи најскупљи лијек на свијету који кошта више од два милиона евра, све је више.

Брат и сестра са Рудника ипак се издвајају.

Кућу на Руднику Милош и његова сестра наслиједили су од дједа. Када су чули да је за лијечење њихове мале суграђанке Анике, потребно много новца ријешили су да је продају. Организовали су аукцијску продају и за сада је кућа достигла цијену 10.000 евра.

- Ко жели да купи кућу и ко буде излицитирао највећи износ уплатиће новац директно на жиро-рачун и са уплатницом ће доћи код мене и моје сестре који смо власници ове куће и добиће наравно пренос - каже Милош Мијаиловић.

Слика

На аукцији је и тротинет освојен на наградном конкурсу, који су рођаци Мијаиловића из села Мутањ ријешили да продају.

- Ријешили смо зато што то може да спасе дјевојчицу - каже Христина Јаковљевић.

- Ја бих волио да помогнемо бар мало Аники - каже њен брат Стефан.

- Дјеци сам објаснио колико би то значило да учинимо за ту малу девојчицу, да се они одрекну тог  тротинета, а да тај новац донирамо за њено лијечење. Схвативши да је то хумано и да би пуно значило, они су се сложили једногласно - прича Иван Јаковљевић.

У бројним акцијама прикупљања новца за лијечење Анике Манић до сада је сакупљено готово 900.000 евра, а то је тек близу пола пута до лијека.

Слика

- Остаје нам та друга дионица, нешто више од пола пута, још милион и двјеста хиљада евра. И ми стварно искрено вјерујемо да можемо прећи тај пут ако овакве моделе солидарности будемо ширили што више - каже Владимир Јефтовић.

Због здравствених услова генску терапију, по одлуци љекара, Аника мора да прими до средине децембра, па је за прикупљање новца рок све краћи.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 1m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 59m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    19h 25m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 40m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    19h 19m
    0