Брчак оптужен да је докторици уперио пиштољ у главу

07.04.2022. 15:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против А.Б. (32) због сумње да је у брчанском насељу Ријеке пријетио пиштољем медицинским радницама, а уколико му се докаже кривица пријети му од три мјесеца до пет година робије.

Асмира Б. терете да је кривично дјело починио 22. марта у подручној амбуланти, а оптужен је за угрожавање сигурности присутног медицинског особља и докторице у вези с вршењем њене функције.

Оптужницом која је потврђена пред Основним судом у Брчком, Асмиру Б.  стављено је на терет је 22. марта, око 12 часова  најприје вербално, а затим и пиштољем пријетио докторици.

- Незадовољан објашњењем процедуре према којој о продужењу његовог боловања једино може одлучити надлежна љекарска комисија,  изреволтирано је почео лупати рукама по столу докторице А.К., бацати инвентар по ординацији, викати и псовати - наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко.

Како се додаје, пошто су на њен захтјев медицинске сестре позвале полицију,  истрчао је до свог аутомобила,  узео спортски  пиштољ "Airsoft Colt" који је био сличан правом пиштољу, те поново ушао у ординацију.

Пиштољ је уперио докторици у главу.

- Плашећи се за живот, А. К. га је молила да се смири, но он је и даље протестовао и махао оружјем да би, очекујући долазак полиције, коначно испустио пиштољ и побјегао из амбуланте - наводи се у саопштењу.

Додају да је поступак Асмира Б. изазвао је запрепаштење, узнемиреност и страх за живот, не само код А.К, већ и код четири медицинске раднице, које нису могле знати каквим им се оружјем пријети.

Из Тужилаштва наводе да је послије вишечасовне полицијске потраге за њим на подручју Брчког и Челића, оптужени сам дошао до станице полиције у Брчком и предао се.

- Брзом реакцијом органа гоњења против њега је, након ефикасно спроведене истраге, подигнута оптужница за кривично дјело Угрожавање сигурности (из члана 180 став 2 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) за које се може изрећи казна затвора од три мјесеца до пет година - наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске? Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске?
Гранични полицајци БиХ оптужени за 39 марака мита Гранични полицајци БиХ оптужени за 39 марака мита
Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља Подигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 6m
    5
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 46m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 58m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 52m
    0