Брисел покренуо поступак против Будимпеште

15.07.2021. 20:24
0
ИЗВОР: СРНА

Европска комисија покренула је правни поступак против Мађарске због мјера којим, како се наводи, врши дискриминацију против ЛГБТ популације.

Европска комисија покренула је поступак и против Пољске након што су се поједини региони и општине у тој земљи прогласили “слободним зонама од идеологије ЛГБТ”.

-Једнакост и поштовање достојанства и људских права основне су вриједности ЕУ. Европска комисија ће искористити све доступне инструменте за одбрану тих вриједности- наводи се у саопштењу из Брисела.

Поступак против Мађарске повезан је са новим Законом којим се у школама забрањује материјал за који се сматра да промовише хомосексуалност.

Организације за заштиту људских права критикују Закон који је предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен назвала “срамотом”.

Мађарски премијер Виктор Орбан, који питање ЛГБТ сматра националним суверенитетом, још није реаговао на поступак Европске комисије.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија: ЛГБТ на листи терористичких и екстремистичких организација Русија: ЛГБТ на листи терористичких и екстремистичких организација
Удомили дивљу свињу и држе је у свом стану Удомили дивљу свињу и држе је у свом стану
Србија без капитена тражи „освету“ против Мађарске Србија без капитена тражи „освету“ против Мађарске
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 42m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 37m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 25m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 31m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 59m
    0