Брнабић: Неопходно је да Вучић поново побиједи на изборима за предсједника Србије

25.01.2022. 22:10
0
ИЗВОР: Beta.rs

Неопходно је да предсједник Србије Александар Вучић поново буде изабран за шефа државе и да наредних пет година буде на тој функцији, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Ово је кључно вријеме, када Србија самостално одлучује о интересу свог народа, а не страних сила, пошто је ојачала безбједносно и једна је од најбољих у Европи што се тиче економије, образовања и културе, рекла је Брнабић у интервјуу за ТВ Прва.

- Ако се тако настави, Србија је потпуно безбједна земља и нико је више неће моћи ослабити - оцијенила је Брнабић.

Она је рекла да су неке невладине организације (НВО) усмјерене искључиво на “рушење” Вучића и оцијенила да је то “тужно смијешна прича”.

- Те организације добијају финансије из иностранства да би се бориле за безбједност и заштиту новинара. Затражила сам од Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) да ангажује стручњаке ради приједлога измјена закона о заштити новинара, што је учињено, али су нека медијска удружења напустила Радну групу посвећену томе - изјавила је Брнабић.

Она је рекла да је у септембру обавијештена да су та удружења задовољна предложеним промјенама, али да је у октобру “тајкунски лист Нова” објавио тврдњу како власт жели да уведе вербални деликт.

- То је био приједлог ОЕБС - изјавила је Брнабић, тврдећи да се све своди на добијање новца из иностранства за владавину права, независно судство и зелену агенду и да је све то “изгурао Вучић”, док НВО “раде супротно”.

- Питаћу стране амбасаде о фондацијама које финансирању организације цивилног друштва чији је циљ да поломе кичму Вучићу. Доста је било лажи - рекла је Ана Брнабић.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 47m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 54m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 0m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 22m
    0