Брзом реакцијом полицајаца спријечено самоубиство 28-годишњака

15.03.2021. 21:43
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Брзом реакцијом полицајаца из Брода и Дервенте у недјељу увече спријечено је самоубиство 28-огодишњака из Градишке.

Према сазнањима Српскаинфо, младић је одлучио да се убије, тврдећи да се разочарао у живот и да му ништа не иде добро. Међутим, правовременом реакцијом пет полицајаца његов живот је спасен.

Овом приликом истакли су се полицајци Стефан Пијетловић, Драган Кокановић, Един Карић, Невен Пуљановић и Марко Пејић.

Драма

Драма је почела у недјељу увече када су из Полицијске управе Градишка обавијестили колеге из добојске управе да се младић удаљио од куће и да планира да се убије.

Портпарол ПУ Добој Драгана Керкез каже да су одмах алармиране све патроле и да је кренула потрага за њим, а према првим информацијама он се упутио према Броду.

– У мјесту Ново Село код Брода полицајци су лоцирали  аутомобил испред једног напуштеног помоћног објекта. Уласком у наведени објекат угледали су мушкарца на висини од око пет метара, са омчом око врата – појаснила је Керкезова.

Љекарска помоћ

Додаје да су полицајци послије дуже времена успјели спријечити младића у његовој намјери.

– Младићу је указана љекарска помоћ у Служби хитне помоћи Дома здравља Брод, одакле је превезен у добојску болницу – истакла је Керкезова.

Извор Српскаинфо објаснио је како је текло спасавање овог младића, који је одлучио да дигну руку на себе.

– Након што смо добили информацију да би могао бити на подручју Брода полиција је претраживала терен. У мјесту Ново Село, које се налази на граници између Брода и Дервенте, полиција је уочила његово возило, које је било паркирано испред једног незавршеног објекта – каже наш саговорник.

Додаје да су затим ушли у унутрашњост објекта и да су на тавану, на висини од око пет метара, видјели младића како стоји на греди. Око врата је завезао уже, а други крај за кров. Стајао је на самој ивици.

Разговор

Да су полицајци закаснили који тренутак, велике шансе су да би младић починио самоубиство. Они су одмах кренули да разговарају с њим, да га покушају смирити, а посебну улогу је у свему имао полицајац Драган Кокановић, који је одраније имао искуства са сличним ситуацијама.

– Кад год су се полицајци покушали лотрама попети до њега, он је запријетио да ће скочити и почео да се помјера према ивици. Током разговора они су га смиривали и понудили му цигарете. Пар пута му је полицајац добацивао цигарету, а онда је у једном тренутку намјерно мало даље од њега бацио цигарету – препричава догађај извор Српскаинфо.

Док се он окренуо да оде по цигарету, полицајци су се успјели попети до њега.

– Он је наставио да одбија да сиђе. И даље је тврдио да ће се убити, па су полицајци наставили разговор с њим. Послије неког времена успјели су га савладати, скинути му омчу са врата, те безбједно спустити у приземље објекта. У међувремену је дошла и Хитна помоћ, па је одвезен у болницу – додао је наш извор и прецизирао да је све трајало дуже од сат времена.

Коментари 0
Повезане вијести
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци Четири малољетника ухапшена након проналаска пиштоља код ученика у Градишци
Ученик у школу донио оквир од пиштоља, полиција истражује случај Ученик у школу донио оквир од пиштоља, полиција истражује случај
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 11m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 6m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 54m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 0m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 28m
    0