"Будимо хумани" за Вању и Дајану

29.09.2020. 20:57
0
ИЗВОР: Kатера

Културно-умјетничко друштво "Младост" из Пала организоваће у петак, 2. октобра 2020. године на паљанској Променади, хуманитарни концерт са циљем прикупљања новчаних средстава за лијечење Вање Мирковић и Дајане Лазаревић.

Овај концерт, који носи назив "Будимо хумани" биће одржан на платоу шеталишта код фонтане у Олимпијском парку од 16:30 часова, а организатор концерта позива све грађане Пала да се одазову овом апелу и колико су у могућностима помогну породицама Мирковић и Лазаревић.

На концерту ће наступити "А" ансамбл, ветерани, омладинска група и изворна група. Биће одигран цјелокупни програм који се изводи иначе на концертима културно-умјетничких друштава, а сав циљ биће усмјерен на то да се прикупи што више новца за наше суграђанке.

Као што смо раније писали,Вањи је дијагностификован Ewing sarkom тумор у јуну 2017. године. Тада је Вања имала непуну двадесет и једну годину . Њена борба траје пуне три године у Клиничком центру Србије у нади да ће се потпуно опоравити. Поред невероватне воље, наде и снаге ове девојке, Вањи су неопходна средства за наставак лечења у земљи, а касније и у иностранству, затим за медикаменте, суплементе, медицински потрошни материјал, дијагностичке и контролне прегледе, лабораторијске анализе, као и за смештај и путне трошкове.

Из Републике Српске, Вањи Мирковић можемо помоћи уплатом новца на рачун њеног оца:

Број жиро рачуна је 555-700-002-338-01-60 на име Горан Мирковић (Нова Банка)

Дајана Лазаревић (23) из Пала, након пада са бицикла гдје је тешко повриједила главу, од 31. августа налази се на болничком лијечењу у Градишци, у стању свјесне коме. Њено лијечење се компликује честим инфекцијама, те је на основу добијених микробиолошких изолата из плућа, у терапију уведен Tygacil amp a 50 mg.

Породица Дајане Лазаревић није у могућности сама да финансира даљи ток њеног лијечења, те с тога је неопходно покренути акцију помоћи нашој суграђанки, како би могла да обезбједи довољне количине лијека и излијечи се.

Новац за помоћ Дајани и њеној породици можете уплатити на жиро рачун број: 1613000074352592, отворен код Raiffeisen банке на име: Биљана Лазаревић.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 300 малишана у Палама указало на дјечија права и обавезе (ФОТО) Више од 300 малишана у Палама указало на дјечија права и обавезе (ФОТО)
Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 12m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  7h 47m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  18h 48m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  19h 55m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 39m
  0