"Budimo humani" za Vanju i Dajanu

29.09.2020. 20:57
0
IZVOR: Katera

Kulturno-umjetničko društvo "Mladost" iz Pala organizovaće u petak, 2. oktobra 2020. godine na paljanskoj Promenadi, humanitarni koncert sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Vanje Mirković i Dajane Lazarević.

Ovaj koncert, koji nosi naziv "Budimo humani" biće održan na platou šetališta kod fontane u Olimpijskom parku od 16:30 časova, a organizator koncerta poziva sve građane Pala da se odazovu ovom apelu i koliko su u mogućnostima pomognu porodicama Mirković i Lazarević.

Na koncertu će nastupiti "A" ansambl, veterani, omladinska grupa i izvorna grupa. Biće odigran cjelokupni program koji se izvodi inače na koncertima kulturno-umjetničkih društava, a sav cilj biće usmjeren na to da se prikupi što više novca za naše sugrađanke.

Kao što smo ranije pisali,Vanji je dijagnostifikovan Ewing sarkom tumor u junu 2017. godine. Tada je Vanja imala nepunu dvadeset i jednu godinu . Njena borba traje pune tri godine u Kliničkom centru Srbije u nadi da će se potpuno oporaviti. Pored neverovatne volje, nade i snage ove devojke, Vanji su neophodna sredstva za nastavak lečenja u zemlji, a kasnije i u inostranstvu, zatim za medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal, dijagnostičke i kontrolne preglede, laboratorijske analize, kao i za smeštaj i putne troškove.

Iz Republike Srpske, Vanji Mirković možemo pomoći uplatom novca na račun njenog oca:

Broj žiro računa je 555-700-002-338-01-60 na ime Goran Mirković (Nova Banka)

Dajana Lazarević (23) iz Pala, nakon pada sa bicikla gdje je teško povrijedila glavu, od 31. avgusta nalazi se na bolničkom liječenju u Gradišci, u stanju svjesne kome. Njeno liječenje se komplikuje čestim infekcijama, te je na osnovu dobijenih mikrobioloških izolata iz pluća, u terapiju uveden Tygacil amp a 50 mg.

Porodica Dajane Lazarević nije u mogućnosti sama da finansira dalji tok njenog liječenja, te s toga je neophodno pokrenuti akciju pomoći našoj sugrađanki, kako bi mogla da obezbjedi dovoljne količine lijeka i izliječi se.

Novac za pomoć Dajani i njenoj porodici možete uplatiti na žiro račun broj: 1613000074352592, otvoren kod Raiffeisen banke na ime: Biljana Lazarević.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 21m
    6
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 17m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 2m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 1m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    19h 13m
    0