Будућност се реванширала Славији у Источном Сарајеву

30.04.2022. 21:06
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши Будућности савладали су Славију у Источном Сарајеву 76:70 у другој утакмици финалне серије првенства Републике Српске у кошарци и тако серију вратили на почетак изједначивши на 1:1. Утакмица у Источном Сарајеву одиграна је у прелијепом амбијенту нове спортске дворане у Источном Сарајеву, а на трибинама нашло се и више од 2000 гледалаца.

Будућност је боље одиграла у првој четвртини. Миливоје Божовић је расположен ушао у други меч финалне серије и од 25 поена своје екипе је убацио чак 14.

Служио је шут екипу Јосипа Панџе у првој дионици игре, па отуда и двоцифрена предност када је Божовић погодио тројкуи за 23:12, а на паузу између двије четвртине одлази се са +8 за госте, након што Душан Елез у посљедњим секундама погађа за 25:17.

Вратила се Будућност на двоцифрену предност одмах на почетку 2/4, међутим Славија ношена пуном двораном у Источном Сарајеву успјева мало по мало да се врати у меч. Убрзали су Соколови игру повезали неколико отворених шутева и убачених тројки и у финиш четвртине улази се у егалу, а када је Игор Бојовић на 80 секунди до краја четвртине погодио тројку Славија је и повела 37:36. Из тимеоута тројку на тројку убацује феноменални Миливоје Божовић у првом полувремену и враћа Будућност у предност. Божовић је био далеко најбољи играч Будућности у првом дијелу са 21 поеном и 10 скокова, али је Славија успјела да затвори све остале полуге игре, прије свих Хариса Ћуревца и то јој је донијело резултат. На крају, поенима Александра Тунгуза Соколови враћају предност на своју страну, 40:39 и одлазе на одмор.

Успорила је Славија доста утакмицу у трећој дионици, а то је био стил који одговара Будућности и прешли су у водство, отишли и на +7, али Славија успјева да уполови ту предност и у посљедњих 10 минута се улази са +3 за Будућност, 56:53.

Небојша Еркић погађа на старту 4/4, али онда Славија тројком Душана Елеза и једним бацањем Невена Дамјановића опет долази на само -1.  Одбила је тај налет Будућност, а онда након закуцавања Божовића послије промашеног бацања Џафића одлазе и на +5, 64:59 на 6:14 до краја, па је Александар Дамјановић морао да зове тимеоут.

Како се ишло према крају утакмице тако је и нервоза све више расла, а и једни и други направили су доста грешака. Ипак, Будућност је мало по мало ишла по побједи, а послије продора Динка Пељта на двије минуте до краја имају и +8. Душан Елез погађа за два поена, а онда Дарко Дамјановић промашује оба бацања и практично тада је већ постало јасно да ће се Славија тешко вратити у сусрет. На крају, Будућност слави побједу 76:70, а публика уз велики аплауз поздравља обје екипе.

Најефикаснији у екипи Будућности убједљиво је био Миливоје Божовић са 25 поена, од чега 21 у првом полувремену, Еркић је постигао 16, а Пељто 14. Код Славије, Душан Елез је убацио 19, а двоцифрен је био још Тунгуз са 11.

ОКК СЛАВИЈА - КК БУДУЋНОСТ 70:76 (17:25, 23:14, 13:17, 17:20)
Спортска дворана у Источном Сарајеву
Гледалаца: 2000
Судије: Божидар Радановић, Миљан Ковачевић и Милен Мишељић

СЛАВИЈА: Ребић, Шеховац 2, Елез 17, Тунгуз 11, Његовановић 7, Бојовић 9, Н. Дамјановић 9, Л. Дамјановић 4, Пејичић, Крунић, Д. Дамјановић 9

БУДУЋНОСТ: Пељто 15, Еркић 16, Гутаљ,  Божовић 25, Ћуревац 3, Џафић 6, Благоовчанин, Јовановић 9, Пиргић, Кајмаковић 2 

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 24m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 38m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 45m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 33m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 15m
    0