Булошчић: Спремни за зимску сезону

10.11.2020. 10:10
0
ИЗВОР: СРНА

Технички директор "Романијапутева" Драган Булошчић рекао је да је у овом предузећу све спремно за почетак зимске сезоне, у којој ће у Сарајевско-романијској и Горњодринској регији одржавати проходним магистралне и регионалне путеве, укупне дужине 620 километара.

Он је нагласио да је расположива механизација припремљена, обезбијеђен посипни материјал, односно со и абразивни материјал, те да у сваком тренутку могу да изађу на терен уколико почне да пада снијег у некој од 14 општина на подручју двије регије.

Булошчић је подсјетио да је механизација "Романијапутева" већ дјеловала у ноћи између 12. и 13. октобра, излазила на терен када је пао први снијег у овој сезони на овом подручју, те очистила и посула регионалне и магистралне путеве у вишим предјелима.

Он је додао да и ових дана, са првом појавом температурног минуса, редовно обилазе путеве и посипају дионице на којима би могла да се појави слаба поледица.

- Имамо довољно механизације и специјалних возила за одржавање саобраћајница у зимском периоду и, у случају обилнијег снијега, отворићемо додатне пунктове, поред већ припремљених на Јахорини, у Источном Новом Сарајеву, Подроманији и Вишеграду - навео је Булошчић.

Булошчић је нагласио да су Сарајевско-романијска и Горњодринска регија познате по планинским превојима Романија, Требевић, Хан Пијесак и Чајниче, те правцима према Јахорини, који захтијевају више посла за путаре, али и много пажње за возаче.

према његовим ријечима, припрема за почетак рада Зимске службе приведене су крају јер зимска сезона званично за путаре почиње у недјељу, 15. новембра, и траје до 15. марта наредне године.

Он је посебно истакао да се магистрални и регионални путеви одржавају према приоритетима, те да се прво чисте магистрални путеви и пут према Јахорини, познатој туристичкој дестинацији, иако не спада у ред магистралних.

Остали путеви су подијељени у више приоритета и чисте се према већ утврђеном реду.

Предузеће за одржавање, заштиту, реконструкцију и изградњу путева "Романијапутеви", са сједиштем у Подроманији код Сокоца, основано је 1992.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 45m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 47m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 40m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 45m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 48m
    1