Чај од ђумбира идеалан у превенцији здравља

02.09.2022. 21:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Иако се производи у Азији и потребно је до 10 мјесеци за жетву једног коријена, није проблем пронаћи ову посластицу у било којем дијелу свијета током цијеле године.

Заправо, све више стручњака препоручује да на дневној дози узимате мало ђумбира, нарочито у облику врућег чаја, због његових предности за наше здравље.

1. Може вас заштитити од срчаних болести

Ђумбир је познат међу истраживачима по својој способности да спријечи болести срца. Неке предности срца укључују смањење лошег холестерола, повећање доброг холестерола и снижавање крвног притиска.

2. Може вам помоћи да контролишете своју тежину

Осјећај потребе за јелом сваких 5 секунди може бити један од разлога зашто не можете контролирасати своју тежину, а пијење чаја од ђумбира могло би вам помоћи у великој количини. Истраживања су открила да овај зачински коријен може смањити глад, као и унос хране, а чини вас да да се осјећате сито.

3. Може помоћи у контроли шећера у крви

Можда знате високи шећер у крви као дијабетес и ако је тип 2 оно што имате, имамо добре вијести за вас. Нека истраживања су открила да је могуће смањити компликације дијабетеса са само 12 дана дневне конзумације ђумбира. Али, у сваком случају, боље је контактирати љекара.

4. Може ублажити бол у кољену

Ђумбиров мото такође може бити “нема више болова у кољену”. Ако једете или пијете ђумбир 6 мјесеци, то може резултирати знатно мањом боли за оне који имају артритис кољена.

Коментари 0
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 18m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 26m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 39m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 9m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 27m
    0