Чајниче данас без струје због снијега

11.01.2021. 13:27
0
ИЗВОР: СРНА

У посљедња 24 часа, због сњежних падавина, евидентиран је повећан број кварова на средњенапонским далеководима којима газдује "Електродистрибуција" Пале, а ситуација је најтежа у Чајничу, јер је цијела општина без струје, рекао је Срни Божидар Дивчић из диспечерског центра овог предузећа.

Дивчић је рекао да су прекиди у испоруци електричне енергије евидентирани на далековидима у општинама Рогатица, Чајниче, Калиновик, Соколац, Пале, Источно Ново Сарајево, Фоча, Вишеград и Ново Горажде.

- Најтежа ситуација је у Чајничу гдје је комплетна општина без струје. Све расположиве екипе су на терену и труде се да што прије отклоне кварове. На подручју општине Ново Горажде имамо квар гдје и резервни напон није у функцији, а он напаја општину Чајниче - објаснио је Дивчић.

Он је додао да су све екипе предузећа "Електродистрибуција" на терену и да улажу максималне напоре да отклоне кварове на далеководима, али да отежавајућу околност представља неприступачан терен.

Према његовим ријечима, јачи удари вјетра проузрокују претежно падање шумског растиња на далеководе, што изазива кварове, али радници настоје да механизацијом и теренским возилима приђу локацији.

- Када је ријеч о неприступачном терену, свака помоћ локалних општина и средина у смислу чишћења тих путева је добродошла, јер ћемо тако убрзати наше активности на отклањању кварова - нагласио је Дивчић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    7h 58m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    6h 53m
    3
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    11h 15m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    1h 41m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    10h 16m
    1