Čajniče danas bez struje zbog snijega

11.01.2021. 13:27
0
IZVOR: SRNA

U posljednja 24 časa, zbog snježnih padavina, evidentiran je povećan broj kvarova na srednjenaponskim dalekovodima kojima gazduje "Elektrodistribucija" Pale, a situacija je najteža u Čajniču, jer je cijela opština bez struje, rekao je Srni Božidar Divčić iz dispečerskog centra ovog preduzeća.

Divčić je rekao da su prekidi u isporuci električne energije evidentirani na dalekovidima u opštinama Rogatica, Čajniče, Kalinovik, Sokolac, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Višegrad i Novo Goražde.

- Najteža situacija je u Čajniču gdje je kompletna opština bez struje. Sve raspoložive ekipe su na terenu i trude se da što prije otklone kvarove. Na području opštine Novo Goražde imamo kvar gdje i rezervni napon nije u funkciji, a on napaja opštinu Čajniče - objasnio je Divčić.

On je dodao da su sve ekipe preduzeća "Elektrodistribucija" na terenu i da ulažu maksimalne napore da otklone kvarove na dalekovodima, ali da otežavajuću okolnost predstavlja nepristupačan teren.

Prema njegovim riječima, jači udari vjetra prouzrokuju pretežno padanje šumskog rastinja na dalekovode, što izaziva kvarove, ali radnici nastoje da mehanizacijom i terenskim vozilima priđu lokaciji.

- Kada je riječ o nepristupačnom terenu, svaka pomoć lokalnih opština i sredina u smislu čišćenja tih puteva je dobrodošla, jer ćemo tako ubrzati naše aktivnosti na otklanjanju kvarova - naglasio je Divčić.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    8h 28m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    9h 12m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    13h 17m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    13h 21m
    2
  • Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
    23h 32m
    0