Часови за основце, на ред дошли и средњошколци (ВИДЕО)

23.03.2020. 09:15
0
ИЗВОР: Srpska.info

Настава на даљину за основце у Српској, која се емитује посредством РТРС, током читаве седмице, од 23. до 27. марта, изводиће се почев од 9.10, када почиње настава за првачиће, а ученици часове могу да прате и на порталу Српскаинфо.

Емитовање наставних садржаја за ученике нижих разреда, односно од првог до шестог разреда, и даље ће као и у претходној седмици завршавати у 11.25.

Настава за више разреде, односно предметна настава, почињаће одмах након тога, од 11.25, наставним садржајима за седми, осми и девети разред, са завршетком у 13.55.

Рапоред часова је објављен на сајту Министарства просвјете и културе РС.

Истовремено, од данас у Српској почиње и настава на даљину за средњошколце, која ће се изводити употребом онлајн платформи за учење, Office 365 алата и других система комуникације попут мејл адреса, друштвених мрежа и сервиса за размјену порука.

Из Министарства просвјете и културе РС подсјећају да је настава на даљину обавезујући облик наставе како за наставнике, тако и за ученике.

– Уколико, због епидемиолошке ситуације, не будемо у могућности да васпитно-образовни рад организујемо у просторијама школа, ово ће бити начин на који ће настава у школској години бити реализована – истичу из Министарства.

Настава на даљину ће бити валоризована и зато су одјељењске старјешине и предметни наставници у обавези да успоставе комуникацију са ученицима и да им дају повратне информације о урађеним задацима које су добили од наставника који наставу реализују путем РТРС-а или онлајн платформи у случају наставе на даљину за средњошколце.

– Од наставника се очекује да прате напредовање ученика, биљеже податке о томе, те сачувају добијене радове ученика. Начини праћења напредовања ученика могу бити различити, нпр: тражити од ученика да опише утисак о лектири, да напише есеј на дату тему, да ураде одређене експерименте и опишу поступак или прикажу путем видео-записа… Школе су наставницима и ученицима ставиле на располагање ресурсе и опрему коју имају – лаптопе за наставнике и ученике, а на основу исказаних потреба, с циљем несметаног праћења наставе и праћења напредовања ученика – наводе из министарства.

Сви наставници имају на располагању и нову платформу Министарства просвјете и културе еНастава,на којој се налазе школски часови реализовани путем РТРС-а, као и додатна упутства наставницима за употребу алата за комуникацију са ученицима.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    9h 0m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    8h 40m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    12h 3m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    13h 0m
    10
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    9h 57m
    0