Центар за социјални рад Пале анимирао четири хранитељске породице

20.06.2022. 14:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Центар за социјални рад Пале потписаће сутра на Јахорини меморандум о сарадњи за подршку едукацији потенцијалних хранитељских породица у Републици Српској, коју организује Министарство здравља и социјалне заштите Српске у сарадњи са Канцеларијом Уницефа у БиХ.

Директор Центра за социјални рад Пале Срђан Баралић рекао је Срни да је Центар анимирао четири хранитељске породице што је двоструко већи број у односу на остале центре.

- До сада нисмо имали регистроване хранитељске породице јер је овај сегмент прилично слабо развијен у цијелој Републици Српској, осим у већим градовима. Такву услугу смо користили од колега из других општина - навео је Баралић.

Према његовим ријечима, едукацијом се ствара добра претпоставка за збрињавање најтежих корисничких група, када се појави потреба, а обезбјеђује се најмање "помјерање" корисника, у смислу измијештања из локалне заједнице и слично.

Баралић сматра да је едукација квалитетно осмишљена и да има за циљ да обучи хранитеље за све потенцијалне изазове са којима би се могли суочити.

Он је додао да је едукација планирана у два наврата - у наредна три дана, те други дио у септембру.

Циљ едукације је квалитетнија заштита дјеце без родитељског старања, те подршка стручним радницима у подстицању и развоју хранитељства у њиховим локалним заједницама и развој хранитељства.

Потписивање меморандума је предвиђено сутра у 11.00 часова.

Претходно су министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и директори четири центра за социјални рад - Нови Град, Челинац, Бањалука и Козарска Дубица потписали 16. јуна меморандум о сарадњи за подршку у едукацији потенцијалних хранитељских породица у Српској с циљем да се дјеци без родитељског старања пружи квалитетнија заштита.

Коментари 0
Повезане вијести
Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
"Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО) "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
Најчитаније
  • Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
    20h 40m
    0
  • Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
    21h 42m
    0
  • "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
    20h 54m
    1
  • Сутра празник Свете Текле
    3h 8m
    0
  • Како кафа утиче на депресију?
    13h 41m
    0