Centar za socijalni rad Pale animirao četiri hraniteljske porodice

20.06.2022. 14:11
0
IZVOR: srna.rs

Centar za socijalni rad Pale potpisaće sutra na Jahorini memorandum o saradnji za podršku edukaciji potencijalnih hraniteljskih porodica u Republici Srpskoj, koju organizuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske u saradnji sa Kancelarijom Unicefa u BiH.

Direktor Centra za socijalni rad Pale Srđan Baralić rekao je Srni da je Centar animirao četiri hraniteljske porodice što je dvostruko veći broj u odnosu na ostale centre.

- Do sada nismo imali registrovane hraniteljske porodice jer je ovaj segment prilično slabo razvijen u cijeloj Republici Srpskoj, osim u većim gradovima. Takvu uslugu smo koristili od kolega iz drugih opština - naveo je Baralić.

Prema njegovim riječima, edukacijom se stvara dobra pretpostavka za zbrinjavanje najtežih korisničkih grupa, kada se pojavi potreba, a obezbjeđuje se najmanje "pomjeranje" korisnika, u smislu izmiještanja iz lokalne zajednice i slično.

Baralić smatra da je edukacija kvalitetno osmišljena i da ima za cilj da obuči hranitelje za sve potencijalne izazove sa kojima bi se mogli suočiti.

On je dodao da je edukacija planirana u dva navrata - u naredna tri dana, te drugi dio u septembru.

Cilj edukacije je kvalitetnija zaštita djece bez roditeljskog staranja, te podrška stručnim radnicima u podsticanju i razvoju hraniteljstva u njihovim lokalnim zajednicama i razvoj hraniteljstva.

Potpisivanje memoranduma je predviđeno sutra u 11.00 časova.

Prethodno su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i direktori četiri centra za socijalni rad - Novi Grad, Čelinac, Banjaluka i Kozarska Dubica potpisali 16. juna memorandum o saradnji za podršku u edukaciji potencijalnih hraniteljskih porodica u Srpskoj s ciljem da se djeci bez roditeljskog staranja pruži kvalitetnija zaštita.

Komentari 0
Povezane vijesti
Čakle - rana koja ne zarasta (FOTO) Čakle - rana koja ne zarasta (FOTO)
Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
"Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO) "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
Najčitanije
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    22h 42m
    0
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    23h 44m
    0
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    22h 56m
    1
  • Sutra praznik Svete Tekle
    5h 10m
    0
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    45m
    1