Централна трибина СДС у Палама: Мир, стабилност и јака економија одбраниће Републику Српску (ФОТО)

18.09.2022. 20:40
0
ИЗВОР: katera.news

Кандидати Српске демократске странке на предстојећим изборима позвали су, на централној трибине у Палама, грађане да гласају за ову странку, обећавши да ће живот у Српској након октобра бити бољи.

Своје идеје и програме представили су кандидати за Парламент БиХ и кандидати за Народну скупштину Републике Српске, предвођени кандидатом за српског члана предсједништва Мирком Шаровићем.

Шаровић је истакао да су Пале имале важну улогу у историји стварања Републике Српске.

Он је послао поруку младим људима да ће након октобра шансу за посао добијати сви подједнако, а не само они са црвеном књижицом.

-  Данас се води политика сукоба, кризе, тензија, инцидената. У сукобу смо са цијелим свијетом и Српска је изгубила свој кредибилитет, а њена међународна позиција је упитна. Ако наставимо овакву политику слиједи нам тотална изолација, и са тим је доста. Републици Српској треба политика која ће пропагирати мир и стабилност – рекао је Шаровић.

Према његовим ријечима, он је политичар који Републици Српској може то да пружи.

Говорећи о програму СДС-а, Шаровић је истакао да ће, и у наредне четири године, наставити са улагањима у Јахорину, истичући њен велики потенцијал, али и да ће стручни људи из Пала и Источног Сарајева имати већу улогу у стварању најбољег регионалног скијашког центра.

Како каже, планови за развој и напредак овог дијела Републике Српске се не завршавају на томе.

- Један од пројеката у врху приоритета је изградња брзе цесте Источно Сарајево-Вишеград, односно граница са матицом Србијом. Осим тога, уз ову цесту, у првом мандату један од кључних приоритета ће бити и брза цеста Сјевер-југ/ Бијељина-Источно Сарајево-Требиње. Сматрам да је то реално и оствариво, те да има довољно новца за ту инвестицију – објаснио је он.

Маринко Божовић, кандидат за Народну скупштину Републике Српске, поручио је да ће се СДС вратити на велика врата у Пале, те да очекује побједе Мирка Шаровића и Јелене Тривић.

Он је нагласио да ће се улагање у ову регију наставити, али још снажније, јаче и енергичније.

- Сарајевски Срби су дали много за Републику Српску, а она им се, захваљујући лошој политици у пољедњих 16 година није на адекватан начин одужила. Доласком људи који имају визију и енергију, људи који знају шта треба Републици Српској, наставиће се развој Источног Сарајева - рекао је он.

Како истиче, када Република Српска зове -  Српска демократска странка прва се јави.

Према његовим ријечима, неопходно је заступати интересе свих грађана Републике Српске, вратити универзитетски статус Болници „Србија“, јер се то, упркос иницијативи беспотребно одлаже, те наставити јачање Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је додао да становницима Источног Сарајева треба гарантовати безбједност, која је, према његовим ријечима, у посљедњих неколико година доведена у питање.

- Поред свих покушаја које припадници Министарства унутрашњих послова раде, оно што се тренутно дешава у Источном Сарајеву, ако овај режим настави да влада, ескалираће са много већим посљедицама – закључио је Божовић, истичући да позицију Источног Сарајева, које се наслања на федерално Сарајево, у Бањалуци не разумију.

Божовић је истакао да треба показати да је Српска демократска странка најјача, као што је то одувијек била, те да ће кандидати ове странке на челу са Мирком Шаровићем донијети неопходне промјене Српској.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Предраг Крстовић

Према ријечима Дарка Бабаља, кандидата за Парламент БиХ, становништво Републике Српске, засићено режимом који није понудио бољи живот, буди се.

Он је рекао да све увреде које режим износи у жару борбе, може да опрости, али не и ту чињеницу да користе ријечи „издајице Републике Српске“, истичући да режим не објашњава на кога се та увреда односи.

- Немамо шансу да их питамо ко је издајник. Је ли ви са Пала, ми из Источног Сарајева, је ли ми који смо стварали Републику Српску и борили се за њу? Је ли ми који смо младост оставили за Републику Српску? – упитао је Бабаљ.

Он наглашава да је то само покушај скретања теме са питања и ствари које су народу важне, али и болне.

Он је рекао да очекује прљаву кампању и најниже подвале у завршници изборне кампање, али како каже, спремни су одговорити и грађанима нудити план који ће ступити на снагу побједом СДС-а на изборима у октобру.

Соња Караџић Јовичевић, кандидат за народног посланика, изјавила је да хоће и мора да сачува СДС и Републику Српску.

- Нисам отишла нигдје, када су многи отишли, да србујем из далека, упразно, са сигурне дистанце и неискрено. Нисам отишла јер немам други дом и резервну варијанту, као што немам другу породицу, народ, вјеру и нацију – рекла је Караџић Јовичевић.

Такође, додала је, хоће и мора да памти "ко је какав био и ко је шта оставио".

- Све што осјећамо и о чему причамо је у знак захвалности према онима који су нам све оставили, и све то је завјет будућим генерација и онима којима ово остављамо – рекла је она.

Караџић Јовичевић је истакла да је глас за Шаровића и Јелену Тривић глас разума и глас за промјене.

Слађана Јашаревић, кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске поновила је да су мир, стабилност и економија кључне категорије програма СДС-а којим ће, како каже, одбранити Републику Српску.

- Са тим програмом ћемо одбранити Републику Српску. Посебан приорит ће, осим тога, бити борба против криминала и корупције са посебним акцентом на закону о утврђивању незаконито стеченој имовини, којим ће се омогућити да се нелегално стечена имовина бити дата на располагање свим становницима Републике Српске – јасна је била Јашаревићева.

Његош Плакаловић, кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске,  изјавио је да Република Српска може да живи богато од својих ресурса.

- Као дугогодишњи привредник, окружен сам људима који могу и желе да инвестирају. Међутим, у приватну државу богату ресурсима, резервисану само за појединце, нико не жели да улаже. Можемо направити повољан пословни амбијент, искориситии сваки комад наше богате земље и остати овдје да живимо и радимо – рекао је Плакаловић.

Плакаловић је послао поруку да ће након кампање, а и када постане посланик, увијек имати времена и покушати пронаћи начин за рјешавање проблема својих суграђана.

- Мене занима како живи мој комшија, мој познаник и научен сам да никада не окрећем главу проблемима – поручио је Плакаловић.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 7m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 40m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 21m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 32m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 46m
    0