Централне манифестације у Источном Сарајеву и Бањалуци

05.01.2023. 11:26
1
ИЗВОР: srna.rs

Централне манифестације поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, биће одржане у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Према програму обиљежавања Дана Републике, у недјељу, 8. јануара, у 10.00 часова предвиђено је полагање вијенаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци, а у 11.00 часова на Тргу палих бораца НОР-а на платоу испред хотела "Босна".

У 12.00 часова биће положени вијенци код Спомен костурнице на Градском гробљу и на гробници 12 бањалучких беба, а делегација Кабинета предсједника Републике Српске положиће цвијеће на споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака на платоу испред Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Поводом Дана Републике, у 12.00 часова у Модричи, делегација Српске положиће вијенац нна спомен-обиљежје бившег предсједника Републике Милана Јелића, најављено је из Кабинета предсједника Српске.

У 13.00 часова у Културном центру Бански двор предвиђена је додјела одликовања заслужним иснтитуцијама и појединцима, а у 16.00 часова у Спортској дворани "Борик" биће одржана свечана академија Поводом Дана Републике.

У Административном центру Владе Републике Српске у 18.00 часова биће уприличен свечани пријем.

У понедјељак, 9. јануара, у 8.30 биће служена Света архијерејска литургија у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Поводом Дана Републике, у 12.00 часова биће положени вијенци на Српском војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик" у Сокоцу, а у 14.00 часова почеће свечани дефиле у Улици Стефана Немање у Источном Сарајеву.

У 19.00 на Тргу Републике Србије биће уприличен ватромет уз концерт Полицијског оркестра МУП-а Српске.

У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, поводом Дана Републике, публици ће се представити глумци Националног драмског позоришта Русије из Санкт Петерсбурга са представом "Желим живјети", саопштено је из Кабинета предсједника Републике.

У саопштењу се наводи да ће, осим у Бањалуци и Источном Сарајеву, Дан Републике бити свечано и достојанствено обиљежен у свим градовима и општинама широм Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Rogatica 05.01.2023. 23:05
    I kod nas će biti u duhu sa mentalitetom i iskrenim poštovanjem kako tekovina borbe,tako i vjere...Naime,već godinama se nakon sat vremena vozanja po čaršiji,ekipa "rodoljuba" slegne u portu crkve i dok još traje večernja služba počne se petardati i na druge načine skrnaviti crkvena svetost i to uz obaveznu bakljadu neke od navijačkih grupa...I na sve to cika popovi ne reaguju....aferim nam
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 19m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 33m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 23m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 48m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 21m
    0