Черкез: До сада је у ФБиХ од коронавируса преминуло 14 особа

04.04.2020. 21:17
0

Члан Кризног штаба Федералног министарства здравства Горан Черкез на конференцији за медије Кризног штаба ФБиХ казао је да је до сада у ФБиХ укупно тестирано 2.646 особа, заражених је 320, а 14 особа је преминуло.

- У посљедња 24 часа тестирана је 371 особа, од чега је 31 позитивна. Данас сам обишао нека излетишта и слична мјеста, превише људи је вани. Молим грађане да се након четири седмице препорука коначно почну понашати одговорно. Улазимо у вријеме гдје ћемо имати повећан број случајева, оваквим понашањем само погоршавамо ситуацију - казао је Черкез.

Апеловао је и на полицију да обиђе излетишта и не дозволи кршење наредби.

- У овом времену сматрамо да потпуна забрана кретања није рјешење, апелујемо на разум и моралну обавезу. Молим вас да сутра покушамо испоштовати наредбе, односно препоруке које су донесене и којима штитимо здравље становништва - рекао је Черкез.

Казао је да Кризни штаб сматра да још није вријеме за либерализацију мјера, те је поставио питање због чега је појединим грађанима тако тешко поштовати препоруке.

- Сви знамо да је вријеме пензија па је то био један од разлога за доношење мјера. Јако је битно да проводимо све мјере. У наредних пет дана позивам све да не излазе вани да би људи треће доби обавили своје послове. Без обзира на либерализацију и лијепо вријеме, позивам трећу доб да излазе само ако имају стварно потребу- рекао је Черкез.

Коментари 0
Повезане вијести
Шаровић: Док су се љекари борили за животе, поједници су се богатили
Још 10 особа обољело од вируса корона у Републици Српској
Тек ријетки наградили раднике
Најчитаније
 • Пале: У тучи повријеђена два лица
  04.06.2020
  14
 • Након туче у Палама ухапшена четири лица
  15h 58m
  1
 • Суд поништио незаконите одлуке скупштинске већине у Источној Илиџи
  14h 8m
  0
 • Писма читалаца: Да ли су онколошки болесници грађани другог реда, само зато што нису заражени короном?
  11h 49m
  0
 • Спремали се за љето, а дошла зима: Преко 70 центиметара снијега
  9h 37m
  0