Четири године од смрти Јадранке Стојаковић

03.05.2020. 15:27
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Пуне четири године су прошле откако нас је напустила југословенска пјевачка дива, кантауторка и сликарка Јадранка Стојаковић. Њени пријатељи је нису заборавили, али ни сви они који су поштовали и вољели Јадранкин умјетнички рад.

Стојаковићева је преминула 3. маја 2016. године у Бањалуци, а дуже вријеме је боловала од амниотрофичне латералне склерозе. Својим пјесмама је описала пуни спектар емоција чинећи да се сваки слушалац саживи и осјети поруку коју је својим пјесмама преносила.

До рата је била активна на музичкој сцени цијеле бивше Југославије, била је позната по својим наступима на којима је истовремено пјевала, свирала гитару и усну хармонику. Дио живота провела је у Јапану, тачније 23. године - гдје се, осим музиком, бавила и сликарством.

Њен значај за историју поп рок музике БиХ огледа се у промоцији пјеване поезије, акустичне гитаре и традиционалног инструмента каза. Остала је упамћена као пјевачица која је њежним емоцијама и пјесмама, које ћемо заувијек памтити, оплеменила једно вријеме, људе и народ.

Живот о којем је она сама пјевала изгледа овако: "Помислим некад на бивша јутра, на бивше дане и бивша мјеста, ал' пут ме води само у сутра, живот је једносмјерна цеста..."

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Јадранку Стојаковић: Музика јој је била животна филозофија Сјећање на Јадранку Стојаковић: Музика јој је била животна филозофија
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    14h 11m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 42m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    14h 5m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 58m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 53m
    2