Четворо доктора из Сарајева оптужено да су узимали новац за здравствене услуге

07.10.2021. 11:23
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Општински суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Д.Ђ, Е.Х, Е.Б. и Х.П. због кривичног дјела злоупотреба положаја или овлаштења, саопштено је из овог Тужилаштва.

- Наиме, они се терете да су у својству медицинских радника од јануара до краја јуна 2019. године од пацијената Опште болнице 'Прим др. Абдулах Накаш' у више наврата узимали новац за здравствене услуге мимо редовне благајничке процедуре, односно да су уз претходни договор саопштавали пацијентима да су дужни извршити плаћање обавезне партиципације за обављене медицинске услуге и да то могу учинити на благајни болнице или у амбуланти лично њима - наводи се у саопштењу.

Како се додаје, након што су пацијенти пристајали да изврше плаћање у амбуланти, у увјерењу да плаћају накнаду за обављену медицинску услугу, предавали су новац најчешће Е.Х. или спуштали на стол у амбуланти у присуству Д.Ђ, Е.Б. или Х.П, при чему пацијентима нису издаване никакве спецификације или потврде о уплатама, а новац присвајали за себе.

- У оптужници је поступајући тужилац предложио да се на главном претресу саслушају 44 свједока, вјештак економске струке, извођење 221 материјалног доказа, укључујући и извођење доказа прибављених посебним истражним радњама које су проводили припадници МУП-а Кантона Сарајево - закључује се у саопштењу. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске? Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске?
Скандал у Љубљани: Љекари одстранили желудац здравом пацијенту! Скандал у Љубљани: Љекари одстранили желудац здравом пацијенту!
Колико зарађују доктори у Републици Српској? Колико зарађују доктори у Републици Српској?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 39m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 35m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 19m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 31m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 4m
    0