Циципас први финалиста Мастерса у Лондону

16.11.2019. 17:29
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Грк Стефанос Циципас први је финалиста завршног Мастерса у Лондону. Он је у првом полуфинаном мечу побиједио Роџера Федерера са 2:0 (6:3, 6:4) за сат и 37 минута.

Циципас је у првом сету дошао до брејка у другом гему за вођство од 2:0, а потом је потврдио брејк и дошао до предности од 3:0. Чувао је Грк овај брејк предности али се итекако морао помучити да би дошао до првог сета. Када је при резултато 5:3 сервирао за побједу у првом сету Федерер је спасио чак шест брејк лопти, а у овом маратонском гему није искористио ни двије брејк лопте. Међутим, на седмој сет лоптии Циципас је био сигуран и повео са 1:о у сетовима.

Огромну неизвјесност понудио је и други сет. Након почетног резултата 1:1 Циципас поново долази први долази до брејка. Узвратио је Федерер за изједначење али је Циципас поново одузео Швајцарцу сервис за вођство од 3:2. Оба тенисера су у наредним гемовима била сигурна на свој сервис па је Циципас  дошао у прилику да, овај пут при резултату 5:4, сервира са побједу у другом сету, односно мечу.

Имао је Федерер двије брејк лопте, али је Циципас сјајно одреаговао, освојио четири узастопна поена за побједу у другом сету и пласман у финале.

У другом полуфиналу вечерас од 21 час играју Аустријанац Доминик Тим и тенисер из Њемачке Александар Зверев.

Коментари 0
Повезане вијести
Циципас освојио Мастерс у Монте Карлу: Након меча савладале га емоције (ВИДЕО) Циципас освојио Мастерс у Монте Карлу: Након меча савладале га емоције (ВИДЕО)
Карте за посљедњи Федереров меч и до 68.000 евра Карте за посљедњи Федереров меч и до 68.000 евра
Ђоковић забиљежио 27 побједа на 50 мечева против Федерера Ђоковић забиљежио 27 побједа на 50 мечева против Федерера
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    23h 13m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 49m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    7h 5m
    0
  • Данас Марковдан
    11h 31m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    4h 21m
    3