Цијене горива у Српској ће мировати за празнике

23.12.2021. 14:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Цијене горива на пумпама у Српској су и даље у благом паду, али у наредном периоду се очекује стагнација цијена, потврдио је за "Независне новине" Драган Тришић, предсједник Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике.

- У наредном периоду можемо очекивати стабилне цијене, односно задржаће се овај ниво цијена које имамо у Републици Српској, бар што се тиче надолазећих празника - казао је Тришић.

Како је рекао, садашње цијене се крећу у просјеку БМБ95 2,21 - 2,30 КМ/литри и дизел ЕД5 2,07 - 2,29 КМ/литри, док су цијене ТНГ-а и даље 1,49 - 1,56 КМ/литри, зависно од регије и дистрибутера.

Како је за "Независне новине" рекао Никола Грбић, предсједник Удружења превозника за међународни и унутрашњи транспорт РС, сваки пфениг појефтињења је од користи превозницима. 

- Заустављен раст цијена горива на пумпама широм Српске је јако значајан и за превознике, али и за грађане - казао је Грбић и истиче да смо свједоци да су цијене горива у претходним мјесецима стално расле, али цијене превоза се нису мијењале. 

- Ми цијене превоза нисмо дизали ни за један пфениг уназад пет или шест година, чак су и пале за неке дестинације - казао је Грбић и истиче да има најава да ће оне додатно да падају у наредном периоду.  Да је заустављени раст цијена горива значајан за потрошаче сматра и Муриса Марић, извршни директор Удружења грађана ДОН Приједор.

- Наравно да је јако битно да падају цијене горива свим људима јер знамо да је оно главни покретач свега, тако да је сваки пфениг јефтиније гориво спас за саме потрошаче - казала је Марићева за "Независне новине".

Истиче да ниже цијене горива неће утицати на појефтињење основних животних намирница.

"Иако цијене горива падају, неће се десити да дође до појефтињења основних животних намирница - казала је Марићева и истакла да је то сигурно апсурд у свему.

- Међутим, сигурно је да смо задовољни што се зауставио раст цијена и ако у наредном периоду дође до значајнијег пада биће то на велико задовољство грађана - закључила је Марићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ Вртоглаве цијене опреме за бебе: Просјечна колица 1.300, креветац и до 700 КМ
Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    22h 27m
    5
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    19h 30m
    2
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    3h 28m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    4h 16m
    0
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    4h 21m
    0