Цијене нафте у паду

27.11.2023. 19:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Цијене нафте на свјетском тржишту данас су у паду у очекивању састанка ОПЕК-а и њихових савезника на којем се очекује да ће бити постигнута сагласност о продужењу ограничења дневне производње и у наредној години.

У Лондону је цијена сирове нафте "брент" из Сјеверног мора мања за 37 центи или 0,4 одсто и сада је 80,21 долара по барелу. У Њујорку је цијена свијетле сирове нафте пала за 29 центи или 9,4 одсто и износи 75,25 долара по барелу.

Цијене су у паду од средине седмице када су ОПЕК и њихови савезници одгодили састанак до 30. новембра на којем треба да утврде детаље око несугласица са произвођачима из Африке. Од тада се картел приближио компромису и извори су крајем седмице изјавили да ће тражити јаче смањење дневне производње.

Аналитичари су изразили очекивање да ће Саудијска Арабија наставити са својом добровољним смањењем дневне производње нафте и наредне године и да ће Русија учинити исто.

Коментари 0
Повезане вијести
"Епл" најскупљи бренд на планети "Епл" најскупљи бренд на планети
За колико је број људи на Земљи порастао у 2023. години За колико је број људи на Земљи порастао у 2023. години
Масакр секте "Храм народа" - најбруталнији секташки злочин у новијој историји Масакр секте "Храм народа" - најбруталнији секташки злочин у новијој историји
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 4m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    18h 18m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    18h 10m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    20h 35m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    8h 59m
    0