Чиновници Завода за запошљавање Српске у ресторанима потрошили 26.000 КМ

27.01.2022. 20:11
3
ИЗВОР: capital.ba

Радници Завода за запошљавање Републике Српске потрошили су током прошле године више од 26.000 марака у ресторанима и угоститељским објектима.

Поменути износ потрошен је на интерну и екстерну репрезентацију на коју имају право чиновници у Заводу.

- Услуге интерне репрезентације укључују услуге испоруке хладних и топлих пића и јела у просторијама Завода, док услуге екстерне репрезентације укључују конзумацију јела и пића изван његових просторија у угоститељском објекту - навели су у Заводу.

„My way“: Цех 1.238 КМ

Правдани су рачуни из ресторана и то у различитим износима, од оних од четири марке, па до пар стотина или чак преко хиљаду марака. 

Највиши рачун који су запослени у Заводу направили био је у ресторану „Мy wаy“ у Бањалуци, гдје је потрошено чак 1.238 КМ. 

На питање новинара портала CAPITAL на шта је потрошен овај позамашан износ у познатом бањалучком ресторану, у Заводу су одговорили да су организовали радни састанак и стручну обуку за 34 њихова запослена радника, а у вези са провођењем и анкетирањем послодаваца на подручју РС.

- Наведеном састанку и стручној обуци, која је одржана у радним просторијама Филијале Бања Лука, присуствовала су 34 радника са подручја шест филијала, те им је била обезбијеђена исхрана у току дводневног боравка у ресторану „My way“. У складу са наведеним, са поменутим рестораном је потписан уговор о пружању услуге - појаснили су у Заводу.

Поред тога, значајан је износ новца потрошен и у ресторану „Завичај“. Из тог ресторана, посљедњи дан прошле године Заводу су издати рачуни од 943 КМ и од 565 марака.

Четири рачуна за јело и пиће у „Привреднику“ 2.600 КМ

Завод је у “Привреднику” у Источном Сарајеву потрошио скоро 2.600 марака. Конкренто, 28. децембра прошле године испостављен им је један рачун од чак 810 КМ, 30. децембра још један од 844 марке, док су им на дан дочека Нове године испостављена још два рачуна, од 594 КМ и од 344 марке.

Горици Додик само 13 марака

И док су у другим ресторанима трошили веће суме, из Завода су у ресторану “Агапе” у власништву Горице Додик, крајем септембра потрошили тек нешто више од 13 марака. 

Пише: Бојана Нинковић

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Катастрофа 28.01.2022. 11:09
    Тотални колапс система...
  • Generic placeholder image
    Skijaš 28.01.2022. 07:13
    Najbeskorisniji zavod u čitavom svemiru sa najbeskorisnijim direktorom na čelu. FUJ!
  • Generic placeholder image
    Зорка 27.01.2022. 23:09
    Фуј, фуј, фуј! Ождеравају се! А директор Завода Вујичић само што не пукне од дебљине. Џаба што му је жена фитнес инструктор!
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 33m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 8m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 7m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 34m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 26m
    0