Чланови Предсједништва БиХ сутра на састанку лидера Брдо-Бриони

16.05.2021. 17:23
0
ИЗВОР: СРНА

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик учествоваће сутра на састанку лидера Брдо-Бриони који ће бити одржан на Брду код Крања у Словенији.

У делегацији БиХ биће и чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, а у раду скупа учествоваће предсједници Србије Александар Вучић, Сјеверне Македоније Стева Пандеровски, Црне Горе Мило Ђукановић и Албаније Илир Мета, те премијер Хрватске Зоран Милановић и предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи.

Учеснике самита испред Конгресног центра Брдо од 10.45 до 11.00 часова дочекаће предсједник Словеније Борут Пахор и премијер Хрватске Зоран Милановић, након чега је предвиђено заједничко фотографисање.

У 11.00 часова, у Конгресном центру Брдо почеће пленарна сједница шефова делегација поводом обиљежавања 10 година Брдо-Бриони процеса.

Према протоколу, састанак ће бити завршен у 12.30 након чега слиједи шетња шефова делегација из Конгресног центра према Брдо дворцу.

У 14.15 часова у Грандис сали Конгресног центра Брдо биће одржана конференција за новинаре коју приређују предсједник Словеније Борут Пахор и премијер Хрватске Зоран Милановић, најављено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Од 14.15 до 16.00 часова вријеме је предвиђено за билатералне састанке учесника скупа.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО) Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО)
Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде? Струја у Српској би могла да поскупи након пресуде у корист словеначке електропривреде?
Скандал у Љубљани: Љекари одстранили желудац здравом пацијенту! Скандал у Љубљани: Љекари одстранили желудац здравом пацијенту!
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    22h 26m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    12h 41m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 16m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    11h 3m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    18h 14m
    0