Чланови УГ „Свети Василије Острошки“ положили вијенце на Малом Зејтинлику

08.05.2020. 15:28
0
ИЗВОР: Катера

Чланови Удружења грађана „Свети Василије Острошки“ из Сокоца положили су вијенце на Српском војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик и одали почаст страдалим војницима и цивилима из претходног Одбрамбено-отаџбинског рата.

Слика

- У складу са данашњим празником, Марковдном, и нашом традицијом дошли смо на Мали Зејтинлик да положимо вијенце и прислужимо свијеће. На овај скроман начин желимо да одамо почаст људима који су своје животе дали за Републику Српску - казао је предсједник Удружења Ненад Радовић.

УГ „Свети Василије Острошки“ егзистира на подручју Сокоца од прошле године, а настало је из иницијативе младића и дјевојака који су учествовали на већ познатом поклоничком путовању од Сокоца до манастира Острог и свештеника Црквене општине Соколац.

- Наше Удружење организовало је више хуманитарних акција којима смо помогли угроженим породицама у претходном периоду и ову праксу планирамо наставити и у будућности - истиче Радовић.

Према његовим ријечим, а због тренутне ситуације, одгођено је традиционално ходочашће манастиру Острог које су ходочасници почиљали претходних 11 година на Ђурђевдан.

- Надамо се да ћемо до краја године успјети организовати поклоничко путовање до манастира Острог и на тај начин наставити нашу традицију по 12. пут. Током јуна одржаћемо и два ходочашћа на подручју наше општине. Прво ходочашће је ка манастиру Пресвете Богородице у Кнежини, 3. јуна, а друго ће бити на Тројчиндан , 7. јуна, до манастира Свете Тројице у Озерковићима -  додаје Радовић.

На празник Светог Василија Острошког, 12. маја, чланови Удружења обиљежиће своју прву крсну славу.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    5h 20m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    8h 6m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    7h 39m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    10h 46m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    22h 35m
    0