Ћорић: Ски-центар Игришта биће окосница развоја

24.05.2022. 19:04
2
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да ће Ски-центар Игришта, због огромног потенцијала, бити окосница развоја за општину Власеница, регију и цијелу Републику Српску.

У саопштењу Министарства се наводи да је Ћорић, на данашњем радном састанку са руководством Олимпијског центра  Јахорина и представницима републичких институција о изградњи овог ски-центра, изразио увјерење и да ће захваљујући тој инвестицији бити отворена и радна мјеста и омогућен раст пословне конкурентности, раст броја посјетилаца, напредовање и остваривање бољих резултата.

Састанку су присуствовали директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одобра ОЦ Јахорина Недељко Елек, помоћник директора Републичке управе за геодетске и имовинскоправне послове Александар Деурић, правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица, представници Путева Републике Српске, начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, представници Шума Републике Српске и представници предузећа "Електро-Бијељина".

У саопштењу се напомиње да су саговорници навели да за реализацију овог значајног пројекта постоји чврсто опредјељење и успјешна координација свих релевантних институција како би се процес изградње и динамика довели на оптималан ниво.

Према планираном рјешењу, истиче се у саопштењу, Ски-центар Игришта би требао да има три главне осњежене стазе, а између осталог предвиђена је изградња и шестосједне жичаре, покретне траке, водоакумулације, језера, хангара, амбуланте, те локала.

- Вриједност уговорених радова за први дио пројекта коштаће 13 милиона КМ и односи се на изградњу нових стаза, осњежавање двије главне стазе са изградњом језера, изградњу дјечијег полигона са покретном траком, тјубинг стазом и љетним садржајима - саопштено је из Министарства.

У саопштењу се наводи да се планирана кредитна средства од 36,9 милиона КМ односе на изградњу шестосједне жичаре, мљевење камена на новим стазама и хидросјетву, изградњу система водоснабдијевања акумулације и управне зграде, јавних тоалета, те продајних мјеста на излазној станици Ски-центра.

Средства се односе, додаје се у саопштењу, и на изградњу ски-бифеа на полазној и излазној станици, набавку "табача", изградњу хангара за "табаче", изградњу амбуланте за горску службу спасавања, те набавку остале опреме и сигнализације за безбједност на скијалишту.

 

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Darko 25.05.2022. 12:50
  Bacanje novca u vjetar...
 • Generic placeholder image
  Мане 24.05.2022. 21:23
  Рекао Ћорић нешто и то треба да нешто значи! Спаса нам нема, колико ли ће овдје украсти?
Повезане вијести
Када остварујете право на годишњи одмор у Српској? Када остварујете право на годишњи одмор у Српској?
У Републици Српској лани усвојено деветоро дјеце У Републици Српској лани усвојено деветоро дјеце
Успјешно извршен веома комплексан ваздушни транспорт двомјесечне бебе Успјешно извршен веома комплексан ваздушни транспорт двомјесечне бебе
Најчитаније
 • Успјешно извршен веома комплексан ваздушни транспорт двомјесечне бебе
  22h 39m
  0
 • Најинтригантнија Српкиња 19. вијека: Саркине “игре престола” окончао син распикућа
  43m
  2
 • Преминуло троје заражених Легионелом
  17h 13m
  0
 • ЦИК казнио СНСД и ДНС због преурањене кампање
  14h 48m
  0
 • УЕФА жестоко казнила Хрвате!
  15h 23m
  1