Ћорић: Ски-центар Игришта биће окосница развоја

24.05.2022. 19:04
2
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да ће Ски-центар Игришта, због огромног потенцијала, бити окосница развоја за општину Власеница, регију и цијелу Републику Српску.

У саопштењу Министарства се наводи да је Ћорић, на данашњем радном састанку са руководством Олимпијског центра  Јахорина и представницима републичких институција о изградњи овог ски-центра, изразио увјерење и да ће захваљујући тој инвестицији бити отворена и радна мјеста и омогућен раст пословне конкурентности, раст броја посјетилаца, напредовање и остваривање бољих резултата.

Састанку су присуствовали директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одобра ОЦ Јахорина Недељко Елек, помоћник директора Републичке управе за геодетске и имовинскоправне послове Александар Деурић, правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица, представници Путева Републике Српске, начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, представници Шума Републике Српске и представници предузећа "Електро-Бијељина".

У саопштењу се напомиње да су саговорници навели да за реализацију овог значајног пројекта постоји чврсто опредјељење и успјешна координација свих релевантних институција како би се процес изградње и динамика довели на оптималан ниво.

Према планираном рјешењу, истиче се у саопштењу, Ски-центар Игришта би требао да има три главне осњежене стазе, а између осталог предвиђена је изградња и шестосједне жичаре, покретне траке, водоакумулације, језера, хангара, амбуланте, те локала.

- Вриједност уговорених радова за први дио пројекта коштаће 13 милиона КМ и односи се на изградњу нових стаза, осњежавање двије главне стазе са изградњом језера, изградњу дјечијег полигона са покретном траком, тјубинг стазом и љетним садржајима - саопштено је из Министарства.

У саопштењу се наводи да се планирана кредитна средства од 36,9 милиона КМ односе на изградњу шестосједне жичаре, мљевење камена на новим стазама и хидросјетву, изградњу система водоснабдијевања акумулације и управне зграде, јавних тоалета, те продајних мјеста на излазној станици Ски-центра.

Средства се односе, додаје се у саопштењу, и на изградњу ски-бифеа на полазној и излазној станици, набавку "табача", изградњу хангара за "табаче", изградњу амбуланте за горску службу спасавања, те набавку остале опреме и сигнализације за безбједност на скијалишту.

 

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Darko 25.05.2022. 12:50
  Bacanje novca u vjetar...
 • Generic placeholder image
  Мане 24.05.2022. 21:23
  Рекао Ћорић нешто и то треба да нешто значи! Спаса нам нема, колико ли ће овдје украсти?
Повезане вијести
Николина Пејић представила Републику Српску на Међународном дјечијем књижевном такмичењу Николина Пејић представила Републику Српску на Међународном дјечијем књижевном такмичењу
Око 275.000 пензионера у Српској у просјеку добија 40% од просјечне плате Око 275.000 пензионера у Српској у просјеку добија 40% од просјечне плате
Иста цијена струје и љети и зими Иста цијена струје и љети и зими
Најчитаније
 • Тужилаштво потврдило хапшење Лучића
  13h 22m
  10
 • Лице лишено слободе због покушаја убиства у Источном Новом Сарајеву
  14h 35m
  6
 • Бабаљ: "Незнани јунак из власти подржао СДС, нестала три гласа за ПДП" (ВИДЕО)
  9h 48m
  0
 • Драгица храбрим кораком гази стазу од трња до звијезда
  13h 44m
  2
 • Иста цијена струје и љети и зими
  16h 8m
  6