Ćorić: Ski-centar Igrišta biće okosnica razvoja

24.05.2022. 19:04
2
IZVOR: nezavisne.com

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da će Ski-centar Igrišta, zbog ogromnog potencijala, biti okosnica razvoja za opštinu Vlasenica, regiju i cijelu Republiku Srpsku.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je Ćorić, na današnjem radnom sastanku sa rukovodstvom Olimpijskog centra  Jahorina i predstavnicima republičkih institucija o izgradnji ovog ski-centra, izrazio uvjerenje i da će zahvaljujući toj investiciji biti otvorena i radna mjesta i omogućen rast poslovne konkurentnosti, rast broja posjetilaca, napredovanje i ostvarivanje boljih rezultata.

Sastanku su prisustvovali direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odobra OC Jahorina Nedeljko Elek, pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove Aleksandar Deurić, pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, predstavnici Puteva Republike Srpske, načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, predstavnici Šuma Republike Srpske i predstavnici preduzeća "Elektro-Bijeljina".

U saopštenju se napominje da su sagovornici naveli da za realizaciju ovog značajnog projekta postoji čvrsto opredjeljenje i uspješna koordinacija svih relevantnih institucija kako bi se proces izgradnje i dinamika doveli na optimalan nivo.

Prema planiranom rješenju, ističe se u saopštenju, Ski-centar Igrišta bi trebao da ima tri glavne osnježene staze, a između ostalog predviđena je izgradnja i šestosjedne žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, hangara, ambulante, te lokala.

- Vrijednost ugovorenih radova za prvi dio projekta koštaće 13 miliona KM i odnosi se na izgradnju novih staza, osnježavanje dvije glavne staze sa izgradnjom jezera, izgradnju dječijeg poligona sa pokretnom trakom, tjubing stazom i ljetnim sadržajima - saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi da se planirana kreditna sredstva od 36,9 miliona KM odnose na izgradnju šestosjedne žičare, mljevenje kamena na novim stazama i hidrosjetvu, izgradnju sistema vodosnabdijevanja akumulacije i upravne zgrade, javnih toaleta, te prodajnih mjesta na izlaznoj stanici Ski-centra.

Sredstva se odnose, dodaje se u saopštenju, i na izgradnju ski-bifea na polaznoj i izlaznoj stanici, nabavku "tabača", izgradnju hangara za "tabače", izgradnju ambulante za gorsku službu spasavanja, te nabavku ostale opreme i signalizacije za bezbjednost na skijalištu.

 

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Darko 25.05.2022. 12:50
  Bacanje novca u vjetar...
 • Generic placeholder image
  Mane 24.05.2022. 21:23
  Rekao Ćorić nešto i to treba da nešto znači! Spasa nam nema, koliko li će ovdje ukrasti?
Povezane vijesti
U Srpskoj rođeno 18 beba U Srpskoj rođeno 18 beba
Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad
Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba Sutra obilježavanje 32 godine od smrti 12 beba
Najčitanije
 • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
  23h 43m
  7
 • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
  23h 48m
  1
 • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
  17h 51m
  4
 • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
  13h 29m
  0
 • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
  18h 16m
  0