Ћосић и Југовић разговарали са предсједником Иницијативног одбора Пале

29.04.2021. 17:10
0
ИЗВОР: Kатера

На састанку између градоначелника града Источно Сарајево Љубише Ћосића, начелника општине Пале Бошка Југовића и предсједника "Иницијативног одбора за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације општине Пале" Радосава Живковића, који је одржан данас у Палама, разговарано је о информацијама које је "Иницијативни одбор" доставио руководствима локалних заједница, у вези  са дјеловањем Борачке организације општине Пале.

На састанаку су усвојени сљедећи закључци:

1. Град Источно Сарајево и Општина Пале подржавају рад и функционисање Борачке организације, као значајне организације од јавног интереса за Републику Српску. Ова пракса ће бити настављена и убудуће, у складу са објективним могућностима.

2. Борачка организација је нестраначка, самостална организација која има своју имовину, изграђену организациону структуру и дефинисане унутрашње односе. Имајући ово у виду Град Источно Сарајево и Општина Пале не желе, на било који начин, да угрозе наведено претпоставке, и свој однос према Борачкој организацији граде на основама међусобног уважавања.

3. Град Источно Сарајево и Општина Пале подржавају све иницијативе грађана и припадника борачких популација, које за циљ имају поправљање стања у цивилном сектору. Али, ова подршка мора бити заснована на истинитим и провјереним информацијама, утврђеним од стране надлежних институција.

4. У вези информација које је "Иницијативни одбор за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације општине Пале" доставио у претходном периоду, Град Источно Сарајево и Општина Пале ће формирати заједничко тијело, које ће све достављене наводе испитати у складу са законским овлашћењима. О резултатима ће јавност бити благовремено информисана.

Закључци ће бити достављени Борачкој организацији општине Пале и Борачкој организацији Републике Српске, навели су из Иницијативног одбора Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    8h 48m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    8h 28m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    11h 51m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    12h 48m
    10
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    9h 45m
    0