Ћосић: Од некадашњег великог Сарајева остало је велико ништа

12.04.2021. 12:10
3
ИЗВОР: Катера

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић оштро је реаговао на, како је навео, "изливе мржње у сарајевској јавности" након његовог захтјева за враћање пријератних назива улица у граду Сарајеву и уклањање табли које вријеђају осјећања српског народа у БиХ.

- Тродневна „јуначка“интернет борба наводних сарајевских антифашиста и квазиинтелектуалаца за одбрану табли које вријеђају комплетан један народ, као и назива сарајевских улица по припадницима фашистичког и сличних покрета" је показала је да је од тог некада, у сваком смислу великог града, остало само велико ништа - изјавио је Ћосић у саопштењу послатом медијима.

Ћосић каже да то зна и већина некадашњих, али и данашњих становника града Сарајево, људи чије су породице генерацијама стварале тај град и стасавале уз њега.

- Али не проговарају. Зашто? Па зато да не би били мета оних који себе зову антифашистима, а бране фашисте. Оних којима су дражи Бусулаџић, Ђозо, разни криминалци и злочинци од Тесле, Пупина и Шантића. Њих је више. Постоји ли ико у том бившем граду да каже да није битан појединац него иницијатива настала због срамоте коју носе сарајевске улице у својим именима и својим таблама, својим школама и институцијама? Очигледно не постоји. Ти који би то рекли су отишли 1990-их, истјерани, убијени. Ко није тада јесте послије. И данас одлазе. Одлазе пристојни, у тишини, због оних гласних, бахатих и агресивних. Због самопроглашених „антифашиста“, наводних „грађана“ и непостојеће „раје“, због посебне врсте мржње која је одавно постала разумљива само политичком Сарајеву. Ми нећемо да мрзимо. Мржњу остављамо њима, поштоваоцима Бусулаџића и Ђозе, а ми ћемо да волимо и то Теслу, Пупина и Шантића - наводи се у саопштењу градоначелника Источног Сарајева.

У саопштењу се додаје да је "велика мука бити подјармљен, још већа образ упорно каљати, а највећа зарад пуног стомака кости преметати и душу поганити".

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Mitar 13.04.2021. 00:32
    ћосићу, то је њихова срамота и њихова ствар. бавиш се стварима на које немаш утицај. таман ће тебе, ма колико би конструктиван, тамо неко послушати.
  • Generic placeholder image
    Istina 12.04.2021. 14:04
    Moj Ljubisa, nisi valjda toliko naivan da si ocekivao da ce tvoje pismo nesto promijeniti. Ne znas ti pravo stanje stvari i kolika je mrznja u kasabi prema Srbima, a Bogami i Hrvatima. Potrebno je samo malo pa da oni pokazu svoju "toleranicu" javno.
  • Generic placeholder image
    BB 12.04.2021. 13:20
    Najbolji lijek "ignore", mali "narodi",male sredine ne zavrijeđuju ovoliko redova saopštenja....
Повезане вијести
Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу! Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    23h 5m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    4h 6m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    20h 8m
    2
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    4h 54m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    1h 52m
    0